TSYD Eskişehir Şubesi'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'ye yaptığı ziyaret sonrasında başkanın Eskişehirspor ile ilgili açıklamalarında satır araları oldukça dikkatimi çekti.

Ziyarette bulunan basın mensuplarının yaptığı haberleri inceledim ve bazı konular hakkında konuşma ihtiyacı hissediyorum.

Ayşe Başkan aslında uzun zamandır herkesin dile getirdiği durumu bir kez daha dile getirmiş. Eskişehirspor'a şehrin uzak olduğunu, kimsenin destek vermeye yanaşmadığını ve geçmişte destek olanların da küstürülerek kulüpten uzaklaştığını söylemiş. Bu zaten bilinen bir gerçek. Ama bu durumun arkasına saklanma durumumuz maalesef kalmadı. Eskişehirspor'a şu vaziyette kimsenin küs olma lüksü yok. 

Şu duruma baktığımızda geçmişten gelen sebepler ile küskünler elbet olabilir, alacakları yüzünden dargın olan, kişisel kırgınlıkları olanlar elbet olabilir. Fakat bu isimlerden ben şunu beklerim. Çıksınlar bizim Eskişehirspor'a somut desteğimiz şu anda olamaz desinler. Kulüp ile bağları kopardık desinler. Bu elemeyi bir yapalım. Kim destek vermeye razı kim değil onu görelim. Öyle ben Eskişehirsporluyum, her zaman kulübün yanındayım minvalinde konuşanlar, yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayanlar konu icraata gelince köşeye çekilemezler! Bu isimlerin öyle bir lüksü yok! Hangi siyasi kanatta olursa olsun yok. Diğer taraftan ise bu küskünler ile barışmanın yolları aransın. Bu isimler küstüler, artık yapacak bir şey yok çıkmazına uzun vadede girersek Eskişehirspor yok olacak. Bu işin ötesi berisi maalesef kalmadı. Ancak şu anda küskün olmayanlar ile ve barışa el uzatanlar ile acil bir destek planı yapılmalı.

Eskişehirspor'a destek için 3 belediye elini taşın altına koyacağını söyledi mi? Söyledi. O zaman elden ne kadar geliyorsa destek olmak zorundalar. Ayrıca belediyeler ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy önderliğinde bir üst kurul kurularak destek için kaynak yaratılmak zorunda. Bursaspor örneği ancak böyle gerçekleşir. 

Neden Bursaspor konusuna geldim? Çünkü, Başkan Ünlüce "Karşımızda bir Bursaspor örneği var." da demiş. Bursa harika bir işe imza attı. Ancak Eskişehirspor'un Bursaspor'un yaptığını yapması kentte oluşacak birlikle mümkün olur. Öncelikle söz verenler somut destek vermeli. Eskişehirspor yönetimi elinden geldiği kadar ortaya bir para koymalı, koyduklarını da kamuoyuna net şekilde duyurmalı. Böyle olduğunda ve paraların nerelere harcandığı, harcanacağı şeffaf şekilde göz önüne serildiğinde Eskişehirspor'a destek olmak isteyenler bir bir ortaya çıkmaya başlayacak. Bunu en bariz şekilde ETİ örneğinde görebiliriz. Ancak söz verenler öncelikli hamleleri yapmayınca, zaten geride duranlar iyice geriye çekilmeye başlıyor. Bunu da net şekilde görebiliyoruz.

ETİ yeniden formaya dönmeye hazırlanırken, böyle bir öncülük yapılırsa neden farklı kuruluşlar Eskişehirspor'a küs kalma veya kendini geriye çekme yoluna gitsin? Şehirde "bazıları" hariç Eskişehirspor'un kötülüğünü isteyecek kimse yok. Yalnızca insanlar somut adımlar bekliyor. Yönetime desteğin güçlü olduğuna ve Eskişehirspor'un düştüğü yerden kalkabileceğine yeniden inanmak istiyor. Samimiyet istiyor, mücadele istiyor, hatta bir başkaldırı istiyor!

Ketin birbirine kenetlenmeye çok ihtiyacı var. Ayşe Ünlüce'nin Eskişehirspor konusunu seçimden sonra unutmamış olması bile çok kıymetli. Ben Büyükşehir'in üzerine düşeni, elinden geldiğince yapacağına inanıyorum, inanmak istiyorum. Ayşe Başkan'ın Es Es'i yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. Kazım Kurt ilk somut maddi desteği sağlayan başkandı. Onun da elinden geleni yağacağına inanıyorum. İkitidar kanadının da Eskişehirspor için elinden geleni yapması gerektiğini ve onlara da bu konuda inancımı yitirmediğimi söylemek istiyorum.

Fakat bu öncü isimler yalnız bırakılmamalı. Ama bu isimler de öncü olmaya kenti bir araya getirmeye çalışmaya devam etmeli. Kimse küsmemeli, darılmamalı, dargınlıklar rafa kalkmalı. İktidar kanadı da Es Es'e elinden gelen yardımı yapmalı. Uzak durmamalı. 

Vakit giderek daralıyor, son yazımda dile getirdiğim gibi Eskişehirspor yönetimini şu ana kadar yaptıkları adına tebrik etmek lazım. Para yokken, şehir Eskişehirspor'a mesafeli görünürken iddialı bir kadro kurma çabasına girmek bile maharettir. Üstelik yönetim büyük bir sukunet ile ciddi bir duruş ile yakmadan, yıkmadan halen gelecek destekleri bekliyor. Bu da gelen yönetimin amacını net şekilde bizlere gösteriyor. Eskişehirspor'u kurtarmak...

Şayet, söylenen gibi Başkan Ulaş Entok şehrin belirlediği ortak isim olarak bu kulübün başına bu dar günlerde geldiyse yeniden söylüyorum kimsenin Eskişehirspor'a uzak durma, küs kalma gibi bir lüksü olmamalı! Başka Eskişehirspor yok!

Silkelenelim, kendimize gelelim. İyi bir hocamız ve iyi olma yolunda ilerleyen bir kadromuz var. Başaracağız, başarmak zorundayız.

Herkese sevgiler, saygılar...