Bilen bilir, bu şehrin taşları gölgesinde oturduğumuz çınarlar tarafından döşenmiştir...

İçtiğimiz sudan nefeslendiğimiz parklara yürüye yürüye aşındırdığımız parkelerden sırtımızı yasladığımız banklara her şey bu şehri büyüten ustaların eseridir. Dahası şehrin avam sokaklarını sanatla, kültürle, hayatla bezeyen yine bu ustalardır. İlk adımı atmış, bozkırla yeşilin savaşını vermiş olan onlardır. 

Feyz alınır, saygı ve hürmet gösterilir lakin fazlası gereklidir. Evveli anlamak ahire ışık tutar. Keza bugünü yaratma cüretini gösteren ustalar kendi evvelindeki büyüklerini anlamış ve irdelemekten çekinmemiştir. Gördükleri kusurları tenkit etmiş, doğruları bir adım öteye taşımaktan geri durmamıştır.

Cumhuriyeti kuran atalar da günümüzün çağdaş Eskişehir'ini yaratan mücadeleci kuşak da bulundukları dönemlerin dönüştürücü gücü, öncü lokomotifleridir. Büyüklerimizin gösterdiği değiştirebilme cürretini göstermek, yeri geldiğinde kabul görmüş dogmalara kafa tutabilmek ve ilk adımları atmak biz gençlerin büyüklerine vefa borcudur.

Eskişehir'in belki de en büyük talihi ilk adımlarını yerleri titretecek güçte atan gençlere sahip olmasıdır. 

Bu gençler, birkaç ay öncesine kadar ismini dahi bilmediğimiz; bugün ise nâmı övgüyle anılan siyaset aktörleri. Şehrin omurgası Eskişehirspor'u kurtarmak için kollarını sıvayan genç neferler.

Sanayiciler, iş adamları, hukukçular, öğretim görevlileri, doktorlar, mühendisler...

Hayatları doğru bildiklerinin kavgasını vermekle geçmiş büyüklerimiz varsın aşina olmasınlar.  Bu kez ecdattan evlada bayrak devri bir doğum sancısından çok bir çiçeğin tomurcuklanmasına benzemiştir. Eskişehir hayatın olağan akışında kozasını sessiz sedasız değiştirmiş, bu şehrin sancaklarını gençler devralmıştır. 

Kuşaklar çatışmasıyla derdimizi anlatma çabası olmaksızın müşterek bir dil konuştuğumuz, benzer problemlerimizin ve hayallerimizin olduğu bu insanlar tarafından temsil edilebilmek ekseriyetle biz gençler için kıymetli bir lütuftur. Fakat yalnızca temsil edilmek gündelik yaşamda kuvvetle var olabilmek için yeterli değildir. 

Hem kentin hem de yurdun geleceği için bir avuç gencin değil topyekûn Türk gençliğinin "ilk adımlar" atması esastır. Nihayetinde her ilk adım cesur bir inisiyatif alma örneğidir.

Tam da bu sebeple bu satırları kaleme almaktayım. Biz gençlerin atması gereken milyonlarca ilk adımdan birini sizin huzurunuzda atıyorum. Eskişehir Haber Ajansı'nda yazdıklarımı siz değerli okuyucularla paylaşmak benim için büyük mutluluk. 

Biz gençlerin medyada görünürlük kazanması gündelik yaşamda kuvvetle var olabilme gayesine katkı sağlayan oldukça önemli bir teşebbüs.

Önceliğim ve gayretim günümüz meselelerinde ait olduğum kuşağın fikirlerini kendi kalemimden muhtelif bakış açılarıyla sizlere takdim etmek olacak. Kimi zamanlarda büyük şahsiyetlerin büyük meseleleri arasında gençlerin silikleşen gündemlerine dikkat çekmeye çalışacağım. Kimi zamanlarda otoritelerin gençleri mağdur etme geleneğine dert yanacak, sizlerle çözüm arayacağım.

Gençliğin şanından biraz da toyluğumuzdandır: eyvallahımız yoktur. Yine de yolumuzdaki taşları temizleyenlere bir teşekkürü çok görmeyiz. Eskişehir Haber Ajansı'na şükranlarımızı sunarız.

Uzun lafın kısası kalemler bilendi, bir ilk adım daha atıldı. Bu sürecin nice güzelliklere vesile olması dileğiyle, iyi okumalar dilerim.