Bugün genel tarzımın biraz dışına çıkarak siz değerli okuyuculara bir hikaye aktarmak, anlatmak istiyorum...

Amerikalı komutan Benedict Arnold 14 Ocak 1741'de dünyaya geldi. 1801 yılında hayata gözlerini yuman Arnold, Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nda büyük mücadeleler vermiş bir subaydı. Amerikan ordusu için özverili bir şekilde savaşan Arnold, İngilizlere sığınmadan önce Tümgeneral rütbesine kadar yükseldi. Hatta Amerikan halkının sembol ismi George Washington'un da tam güvenini kazanan Benedict Arnold, New York West Point Bölgesi Komutanlığı görevine bile atandı.

Fakat Benedict Arnold tüm bu gelişmelere rağmen çevresinden ve askeri cenahtan beklediği takdiri görmediği gibi, üzerine başarısızlıkla suçlanınca buna çok öfkelendi. Kendisine haksızlık edildiğini düşünürken adını haine çıkaracak olan önemli bir karar da verdi.

Arnold, West Point Kalesini İngiliz kuvvetlerine teslim etmeyi planlıyordu, ancak bu komplo Eylül 1780'de ortaya çıktı ve bunun üzerine ünlü komutan İngiliz hatlarına kaçtı.

Savaşın ilerleyen bölümünde Arnold, İngiliz Ordusunda tuğgeneral olarak görevlendirildi ve Amerikan Lejyonu Komutanı oldu . Bir zamanlar komuta ettiği askerlere karşı, savaşın devamında İngiliz ordusuna liderlik etti ve adı Amerika Birleşik Devletleri'nde ihanet ve ihanetle eşanlamlı hale geldi.

Bir zamanların kahraman askeri artık ihanetin sembolüydü. Çabaları takdir edilmeyen bir adamın öfkesinin ne kadar tehlikeli olabileceğini tüm dünyaya gösteren bu hamle, aynı zamanda dünya tarihinin en büyük ihanetleri arasında da yerini aldı.

Belki de Arnold'un amacı Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nın sembolü ve bugünkü ABD'nin kurucusu kabul edilen George Washington'un yerini almaktı...