CHP kanadında 1 Aralık itibariyle yaşanan istifalar var.

EBB Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce’nin istifası şüphesiz kamuoyunu bir hayli meşgul etti. Bu istifanın sebebi ve Büyükerşen’in kafasından neler geçtiğine dair epey tahmin üretildi.

Kamuoyu bu istifaya yoğunlaşırken benim asıl dikkatimi çeken hamle Tepebaşı kanadından geldi. Son olarak Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı olan Seyit Yıldızhan’da bu görevinden istifa etti ve muhtemelen meclis üyeliği için bugün resmi başvurusunu yapacak.

Söz konusu Seyit Yıldızhan olunca bu istifaya dikkat çekmemek imkansız.

Yıldızhan, Tepebaşı Belediyesi ve Ahmet Ataç’ın A takımında yer alan çok kıymetli bir isim.

Biliyorsunuz Ahmet Başkan’ın en büyük özelliklerinden birisi ekibini işinin ehli isimlerden oluşturmasıdır. Bu sebeple Tepebaşı Belediyesi bir merkez ilçe belediye gibi değil Büyükşehir gibi hacmi ve kapsamı büyük işlere, projelere imza atar. İşte o ekibin içinde Seyit Yıldızhan önemli bir markadır.

Bugün sadece Eskişehir değil Türkiye’ye rol model olan belde evleri projesinin arkasında gizli kahramanlardan birisidir Seyit Yıldızhan,

Sosyal işler ve belediyenin vatandaşla iletişiminde, organizasyonlarda gösterdiği performans o kadar önemlidir ki zaman zaman Tepebaşı’nı hedef almak isteyenlerin odak noktası bile olmuşluğu vardır.

Bu örnek işlerden birisine de geçtiğimiz Şubat ayında hepimizi kedere boğan deprem sürecinde Gaziantep/ İslahiye’de gözlerimle şahit oldum.

Yıldızhan nasıl yaptı, ekibi nasıl bu kadar hızlı organize etti bilemiyorum ama deprem bölgesine ülkede en hızlı ulaşan ve depremin üstünden 24 saat geçmeden bölgede binlerce kişiye sıcak yemek veren bir aşevi kuruldu.

Bölgede yer alan gönüllüler ile birlikte civar köylere kadar ulaşılıp sadece yemek değil ilaç temini konusunda da zor bir iş başarıldı.

Depremden kısa bir süre sonra gazeteci arkadaşlarla bölgeye gittik ve bu dayanışmanın insanları nasıl etkilediğini bire bir gözlemledik.

İslâhiye insanı Tepebaşı Belediyesi’nin ilk görev grubunu göz yaşları ile bir kardeşten ayrılır gibi uğurlarken gördüğümüz manzara hepimizi duygulandırdı.

Civarda yer alan başta Ankara ve Mersin olmak üzere diğer Büyükşehir Belediyeleri yanında Tepebaşı Belediyesi’nin bir merkez ilçe belediyesi olarak en büyük organizasyonu yapması şüphesiz takdire şayan bir işti.

Ve biliyoruz ki bu işin organizasyonu, hacmi ve hızında başı çeken isim Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Seyit Yıldızhan oldu…

Daha çok şey anlatıp, örnekleri çoğaltabilirim. Ama sadede geleyim.

Ahmet Başkan yukarıda belirttiğim gibi vizyoner bir isimdir. İşinde iyi isimlerle çalışır. Onlara yeteneklerini göstermeleri için alan açar ve ekibinin arkasında durur.

Uzun yıllardır yol yürüdüğü isimleri de mutlaka taltif eder ve motivasyonu yüksek tutar.

Şayet Seyit Yıldızhan istifa ederek belediyeciliği bürokrat değil siyasetçi olarak yapacak ise bu düşünülmüş, ileriye dönük bir planlama hamlesidir.

Demem o ki hamleleri sadece Büyükşehir kanadıyla değerlendirmemek ve aslında CHP siyasetinin kalbinin Tepebaşı’nda attığını, şehrin geleceği ile ilgili hamlelerin buradan geldiğini düşünmek çok olası…

Ve Seyit Yıldızhan bu nabzı hızlandıracak isimlerden birisi olarak bende dahil yakından tanıyan pek çok kişide farklı bir gizem uyandırıyor.

Hep diyoruz ya bu seçim mevsimi diğerlerinden çok farklı diye, bu tür hamleler de bunun ispatı niteliğinde sanki…

Neyse, sabrettik ve yavaş yavaş sonuna geldiğimiz bu süreç bakalım nasıl şekillenecek?

Kısa bir süre sonra tüm bu gizemler cevabını bulacaktır.