Kadir Bıyık…

25 Yaşında Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı, 31 Yaşında MHP İl Başkanı oldu.  

34 Yaşında ise Çifteler Belediye Başkanı seçildi.

Genç yaşında siyasetin mutfağında başladığı kariyeri başarıyla devam ediyor.

Yıllardır “Sıla ziyaretinde bereket vardır” diyerek mümkün oldukça memlekete gider Çifteler havası alırım. Hem ilçe merkezi ve köyümü hem de Sakarbaşı’nı ziyaret eder kah çocukluk hatıralarını canlandırır kah ilçedeki gelişmeleri gözlerim. Tabi denk düştüğümüz dostlarla yapılan sohbetler cabası…

Geçtiğimiz hafta üst üste 2 kez memlekete düştü yolum. Cuma günü rutin bir ziyaret programı, Pazar günü ise 2 Eylül S.K. – Çifteler Spor maçını izlemek için oradaydım.

Epey gezdim, Kadir Başkan ile tanıdıklarla fazlaca sohbet etme şansım oldu.

Hem gördüklerim hem de duyduklarımı aktarma gereği hissettim.

Öncelikle Kadir Başkana sadece Eskişehirspor değil ilçe amatör sporuna yaptığı katkılar için çok teşekkür etmek isterim. Bırakın ilçeyi, şehirde bile olmayan tesislere Çifteler’e kazandırmak müthiş pozitif bir iş olmuş. Benim için çok değerli.

Çiftelerde alt yapı işi tamamlanmış, dar kaynaklara rağmen üst yapı için kaynak bulunmuş ve ilçenin silüetinde gözle görülür bir olumlu değişim olmuş.

İlk günlerde kendisine genç, acemi gözüyle bakan ve Bıyık’ın akademik geçmişinde Norveç Altyapı sistemleri okuduğundan haberi olmayanlarda bakış açısını değiştirmiş. Kadir Başkan çok çalışıyor, esnaf, vatandaş herkese kapısını açık tutuyor diye insanların sevgisini kazanmış.

Gazeteci olduğumu bilen bir vatandaş ilçede yolumu çevirdi. Ak Parti üyesiyim ama yaz, çiz Ak Parti aday çıkartmaya kalkmasın, bizim oyumuz Kadir Başkan’a diye ekledi.

Oturup çay içtiğimiz kahvede, Sakarbaşı’nda da benzeri söylemlere rastladım.

Kırsal mahallelerde yapılan iyileştirme çalışmaları, Sakarbaşı’nda gerçekleşen düzenlemeler

Devlet Hastanesi ve okullar ile yapılan iş birlikleri, anahtarları kısa sürede teslim edilecek TOKİ konutları, çevre düzenlemeleri derken Kadir Bıyık görev sürecini kısıtlı imkanlara rağmen iyi yönetmiş ve belediyenin hatırı sayılır borcunu da ödemeyi ihmal etmemiş.

Yazının başında belirtmiştim. Gençlik kendisine fırsat verildiğinde başarısını gösteriyor ve genelde yanıltmıyor.

Kadir Bıyık’ta kendisine güvenenleri yanıltmamış ve partisinin şehirdeki tek belediye başkanı olarak bir sonraki döneme iddialı bir aday girmeye hak kazanmış.

Sadece bir gazeteci değil bir Çifteler evladı olarak kendisine hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Ve şu tespitle yazımı sonlandırıyorum.

Geçtiğimiz seçimde hem CHP hem Ak Parti kıyasıya rekabet etti ve kıl payı farkla seçimin galibi Kadir Bıyık oldu. Şu an ise bu farkın açıldığını görüyor ve seçime Bıyık’ın daha iddialı gireceğini tahmin ediyorum.