Gökten zembille inmedi. Bir an oldu da karşımıza çıkmadı. Şehrin sadece bugünü değil geçmişinde de izi olan ve siyasetle hayatı boyunca ikili markaja girmiş bir isim.

Evet hırslı, ihtiraslı, fevri ve bildim bileli sabırsız. Ancak somut işler yapıyor. Eskişehir sevdası genel ortalamanın epey üstünde ve bu durum kendisini sürekli konuşulan, konuşturan, iddia sahibi yapan bir siyasi aktör haline getiriyor.

AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu’ndan bahsediyorum.

Şehrin gündemini o kadar domine ediyor, o kadar baskın bir seyir izliyor ki bahsetmemek imkânsız.

Henüz çiçeği burnunda bir AK Partili olmasına rağmen partisinin hatta ittifakın tüm aktörlerinin içinden sıyrılıp özgül, bağımsız bir ağırlık ortaya koymuş. Cumartesi Emek Mahallesinde yapılan aşevi açılışında gördük ki henüz açıklanmasa bile partisinin Büyükşehir Adayı olarak partililer tarafından kabul edilmiş. Onanmış ve harekete geçilmek için bekleniyor.

Sadece AK Parti değil gördüğüm kadarıyla İYİ Parti’de beraber yol aldığı ve partisinden istifa eden bazı isimlerde Hatipoğlu’nun ekibinde ve görünen o ki Büyükşehir yarışında da beraber yol yürüyecekler.

Eskişehirspor, iş dünyası derken Hatipoğlu’nun şehirde alışılmışın dışında bir ittifak veya iş birliği kurduğu bu sebeple CHP’nin bu yarışta eskisi gibi tek favori olmayacağı ortada.

Tabi henüz konuşmak, seçim tahmini yapmak için çok erken.

AK Parti adına merak edilen, süreci belirleyecek olan 2 önemli var ki hem Hatipoğlu’nun hem de AK Parti’nin kaderini belirleyecek olan en önemli detayın o 2 hamle olduğunu düşünüyorum

O iki hamle ise Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olacak isimler!

Hatipoğlu’nun Büyükşehir’de iddialı olabilmek için merkez ilçelerde iddialı isimlerle yol alması elzem gözüküyor.

Parti teşkilatında ve şehirde karşılığı olmayan isimlerle ilerlemek açık ve net bir şekilde Hatipoğlu’na irtifa kaybettirir. Sadece Başkanlık değil meclis çoğunluğu hedefinde de bu risk alenen ortada duruyor.

Tepebaşı’nda talipli sayısı az olsa bile yıllardır ortada duran Dündar Ünlü gerçeğini es geçmeden bir tahlil yapılmamalı.

Odunpazarı’nda ise akla gelen ilk tercihin Murat Özcan olduğunu inkâr edemeyiz.

Özcan hemen her yerde ve konuştuğum her isimde karşıma çıkan ilginç bir güç olarak epey dikkatimi çekiyor. Geçenlerde sık görüştüğüm bir gazeteci kardeşim şunu söyledi

Hani eşya taşınırken herkes el atar ama birisi her şeyi kendi yüklenir işine bakar ama diğerleri çok çalışmış, çok yük taşımış gibi role girerler. Murat abi tam olarak o yükün altına giren isimdir.”  Bence ilginç ve ama önemli örnek…

Netice olarak görünen köy kılavuz istemiyor.  Hatipoğlu seçimde risk almamak için merkez ilçe adaylarında bizzat aktif olacak ve söz hakkı bulunacaktır.

Başta belirttiğim gibi zaten zeki ve hedefe yönelik yeteneği yüksek bir isim ve tercih edeceği isimler için bir analiz yapıyordur. Gönlünden geçen bazı isimler hakkında da söylentiler fazlaca.

Ancak şunu da belirteyim, dışarıdan gelecek oyları hesap eder ve buna göre aday düşünürken içeriden kaçması muhtemel oylar unutulmasın.

Yarın da CHP’yi özetlemek dileğiyle, hepinize güzel haftalar…