Eskişehirspor Ulaş Entok Başkanlığında oluşan yeni yönetimiyle kolları sıvadı ve canhıraş çalışıyor...

Bir taraftan yıllardır yıpranmış kurumsal ilişkileri toparlamak, kulüp için yeni kaynaklar oluşturmak diğer taraftan hedef kovalayan bir takım kurmak için yoğun mesai harcıyor. 

Ancak Entok ve arkadaşları belli etmemeye çalışsa dahi BAL liginde iyi bir finansal güce üstüne üstlük tam şu aralar ciddi bir nakit paraya ihtiyaç var. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt bu konuda en çok çaba harcayan isimlerin başında geliyor. Entok ve yönetimine verilen destek sözünü tuttu, elinden gelen çabayı göstermeye devam ediyor. 

Yönetim duyduğum kadarıyla kendi arasında bir vecibe bütçesi topladı. ETİ Ailesi’de yıllardır Eskişehirspor’a olan desteğini 1 sezon aradan sonra Entok ve yönetimine güven duyarak tazeledi. 

Ancak bunların hepsini alt atla toplasak dahi Eskişehirspor hedeflenen bütçenin çok çok altında ve ciddi bir zorluk yaşıyor. 

Sürecin başında aktif rol oynayan, Entok ve yönetimine CHP’li belediyeler tarafından destek verileceği sözünü veren Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Şahbaz’ın da bu konuda mesai yaptığı ve yönetime verilen destek için hem belediye hem iş insanlarını yokladığı gelen bilgiler arasında. 

Büyükşehir kanadının da Ayşe Ünlüce önderliğinde bazı destekler vereceği bunun için arayışta olduğunu duyuyoruz. 

İnanıyorum ki hem Şahbaz hem Büyükşehir’den Ulaş Entok ve ekibine motive edici bir destek gelecektir. 

Fakat benin dikkatimi çeken başka bir detay var…

Sanki iktidar kanadı tüm hatlarıyla Eskişehirspor’a karşı geçmişe göre biraz mesafeli bir tavır içerisinde gözüküyor. 

Geçtiğimiz sene teşkilatlardan, vekillere sürekli destek verilen, ziyaret edilen, dillerden düşmeyen hatta seçim döneminde başta Hatipoğlu olmak üzere tüm Ak Parti kanadının sahiplendiği Eskişehirspor şimdi CHP’li Belediyeler destek verecek diye yalnız bırakılmış gibi gözüküyor. 

Dillerde yok, ziyaret programlarında pek görmüyoruz ve bu konuda ki düşüncelerimde yanılmak istiyorum. 

Zira hep dediğimiz gibi Eskişehirspor siyasetin çok üstünde, kaybedecek zamanı olmayan ve şehrin en büyük ortak paydası olmak durumunda. 
Bir siyasi lobinin, kişilerin dünya görüşlerine göre desteklenecek ya da uzak durulacak bir camia değil. 

Nasıl ki destek sözü veren CHP’li Belediyelerin bu sözü tutmalarını bekliyorsak, şu an Eskişehir Milletvekili olan ve takımı 5 sene içerisinde süper lige çıkaracağız, elimden gelen tüm desteği hem siyasi hem de şahsım adına vereceğim diyen Hatipoğlu ve iktidar kanadından da bekliyoruz. 

Yoksa Eskişehir olarak beklentilerimizi düşürelim ve hedef kovalamayalım. 
Yeniden hayal kırıklığı yaşamaktan ise yıllarca bu ligde kalmayı hedefleyip boşuna üzülmeyelim. 

Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemenin imkansızlığını defalarca tatbik ettik. 
Verilen ortada, istenen ortada ise çözüm de bellidir değil mi? 

Umarım yanılırım, umarım bu sene o birlik senesi olur. Umarım Eskişehirspor’un sadece bir kesim ya da yönetim kuruluyla başarılı olamayacağının herkes farkındadır. 

Hayırlısı bakalım…