1 ay önce EKONOMİ

Ticaret Bakanlığı Ağustos 2024 ihracat rakamlarını açıkladı. Eskişehir'in 2024 yılı Ocak-Ağustos dönemi ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,49 artarak 2,83 milyar dolar oldu. Türkiye’nin ağustos ayı ihracatı ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 artışla 22,06 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ülkemizin ihracatı yılın ilk 8 ayında yüzde 3,9 oranında artışla 170,8 milyar dolar, ithalatı ise yüzde 8,7 oranında azalışla 225,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı ile birlikte tramvay ve otobüs saatlerinde kış tarifesine geçecek.

1 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Ticaret Odası tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan Eskişehir Ekonomik Göstergeler Raporu’nun Ağustos sayısı yayınlandı.

1 ay önce YAŞAM

Havacılık alanında ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Eskişehir Teknik Üniversitesinde (ESTÜ), Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün da katılımı ile "Porsuk Projesi Eğitim Uçakları Teslimat Töreni" gerçekleştirildi.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de tramvay hattında otomobil kazası meydana geldi. Bu nedenle tramvay hattında seferler geçici süreyle durduruldu.

1 ay önce EĞİTİM

Eskişehir'de Şeker Camii Hocası Ahmet Dinç ve Şeker Mahalle Muhtarı Canan Arı tarafından muhtarlık parkında yaz Kur'an kursu kapanış programı düzenlendi.

1 ay önce EĞİTİM

Tepebaşı Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı ile 6 noktada hizmete sunulan erken çocukluk eğitim merkezleri, yeni döneme 237 çocuk ile “merhaba” diyecek. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

1 ay önce SPOR

7-8 Eylül tarihlerinde 8. düzenlenecek olan Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası, Eskişehir Porsuk Kapalı Spor Salonunda yapılacak. Ancak turnuvayı düzenleyecek veteranlar kendilerinden ücret talep edilmesinden oldukça rahatsız.

1 ay önce POLİTİKA

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, 2024 - 2025 eğitim öğretim yılının başlangıcı vesilesiyle eğitim ile ilgili bir dizi açıklamada bulundu.

1 ay önce YAŞAM

OEDAŞ Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. 6 Eylül Cuma günü (bugün) Eskişehir'in hangi bölgelerinde elektrik kesintisi yapacağını duyurdu.