210 kişinin müracaat ettiği ve birçok şehirden katılımcının olduğu turnuvadan Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 40 bin TL civarında hizmet bedeli talep etmesi veteranların tepkisiyle karşılaştı.

Masa tenisi turnuvasını düzenleyecek isimler adına Şenel Altun'dan gelen açıklama şu şekilde;

Su Sporları Eğitimleri Başladı Su Sporları Eğitimleri Başladı

"7-8 Eylül tarihlerinde 8. düzenlenecek olan Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası, Eskişehir Porsuk Kapalı Spor Salonunda yapılacak. Bu turnuvaya yaklaşık 25 ilden 210 sporcu müracaat etti. Bizim amacımız insanlara masa tenisini sevdirmek ve şehrimizi tanıtmak, spor vasıtası ile iç turizme destek olmak.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün görevi bildiğimiz kadarıyla genç yaşlı, kadın erkek ayırt etmeksizin spora, sporcuya karşılıksız destek olmak.

Biz turnuvanın yapılabilmesi için 16 masa tenisi masasına ihtiyaç duyuyoruz. Bu da yalnızca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde var. Eskişehir Veteran Masa Tenisi Kulübü olarak, tenis masaları ve spor salonu konusunda müdürlüğe talepte bulunduk. Ancak müdürlük bizden 8 personel, Porsuk Spor Salonu ve masa tenisi masaları için 40 bin 113 lira 96 kuruş bir bedel talep etti.

Bizim 8 personel beklentimiz yok, 2 personel bize yetiyor. Biz yine de turnuvanın düzenlenmesi için gerekli parayı Ziraat Bankası aracılığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yatırdık. Fakat bu para bize çok geldi, durumdan rahatsız olduk.

Daha önce yaptığımız turnuvalarda aynı kurum bizden hiçbir şekilde para talep etmemişti. Yine farklı şehirlerde yapılan turnuvalar tüm sporculara ücretsizdi.

Eskişehir'in diğer illerden ne farkı var? Müdürlük geç yaşta spor ile ilgilenenlere destek olacağı yerde köstek oluyor. Bu sebeptendir ki Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Bey'i kınıyoruz."

Editör: Buğrahan Doğangil