Eskişehir'in Yeni Okulu Öğrencilerini Bekliyor Eskişehir'in Yeni Okulu Öğrencilerini Bekliyor

Tepebaşı Belediyesi Eskişehirli çocukların gelişimine katkı sunabilmek adına hayata geçirdiği projeler ile beğeni toplamaya devam ediyor.

Kentin farklı noktalarında hizmete sunulan erken çocukluk eğitim merkezleri de 2024-2025 eğitim öğretim dönemine 237 çocuk ile başlayacak. İsmail Hakkı Tonguç, Aşağı Söğütönü, Yarbay Hüseyin Vecihi, Sabiha Gökçen, Hüsniye-Recep Uçkan ve Canan Şükran Şeker Erken Çocukluk Eğitim Merkezlerine kayıt olan öğrenciler, yeni dönemin başlamasını heyecan içinde bekliyor. Erken çocukluk eğitim merkezleri; Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygun şekilde, çocukların gelişim alanlarını destekleyici bir hizmet anlayışı ile eğitim veriyor. 5 merkez 36-57 ay arası çocuklara, bir tanesi ise 58-68 ay arası çocuklara hizmet veriyor. Donanımlı iç alanlarıyla okul öncesi eğitime uygun şekilde tasarlanan merkezler, çocukların en iyi şekilde eğitim almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürürken, öğrenciler ve veliler de memnuniyetlerini ifade ediyor.

Başkan Ataç: “Onlar Bizim Geleceğimiz”

Erken çocukluk eğitim merkezleri hakkında bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Alanında uzman okul öncesi öğretmeni arkadaşlarımızın görev aldığı merkezlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygun biçimde eğitim veriyor. Merkezlerimiz, Eskişehirliler tarafından kısa sürede çok sevildi; hem çocuklarımız hem de ailelerimiz oldukça mutlu. Başvuruların yüksek olduğu merkezlerimiz için kayıtları noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirerek aldık. Yeni döneme 6 merkezimizde, 237 yavrumuz ile başlıyoruz. Onlar bizim geleceğimiz, gelişimlerine katkı vermek adına elimizden geleni yapıyoruz. Çok sevilen erken çocukluk eğitim merkezlerimizin sayısını, Eskişehirlilerin destekleri ve yoğun ilgileri sayesinde kısa sürede artırdık. 2024-2025 dönemi için tüm yavrularımıza ve eğitimcilerimize başarılılar diliyorum. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çocukların gelişim alanlarını destekleyici bir eğitim anlayışı ile hizmet veren merkezler hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 211 40 00 numaralı telefondan Tepebaşı Belediyesi’ne ulaşabiliyor.

Editör: Buğrahan Doğangil