İYİ Parti Milletvekili Adayı Melih Aydın’ı artık şehirdeki herkes tanıyor.

Genç, güler yüzlü, çalışkan ve diğer partilerin seçim ofislerini ziyaret ederek onların oyunu isteyecek kadar esprili bir yapısı var.

Milletvekili adayı olarak partisinin 3. Sırasında yer alıyor. Yani seçilme şansı pek yüksek değil. Buna rağmen şehirde en çok görünen, en etkili, en başarılı seçim çalışmalarından birine imza atıyor.

Sosyal medyasını ilgiyle takip eden bir vatandaş olarak son günlerde şehrin sorunlarına dair tespit ve gönderilerini oldukça beğendim ve takdir ettim.

Özellikle Eskişehir’in artık müzelik olan Hamam ve Sıcak Su meselesi ile ilgili tespiti dikkat çekiciydi.

Aydın, “Yakın geçmişte çevre illerden vatandaşlar Eskişehir’e, şehrin hamamlarına şifa aramaya gelirdi. Bugünlerde Eskişehirliler çevre şehirlere yapılan termal tesislere turist olarak gidiyor” demiş ve noktayı koymuş. “Eskişehir’de 21 yıllık İktidar döneminde her şey aynı tas, aynı hamam”

Ne yazık ki bu düşüncelere katılmamak, hayıflanmamak elde değil.

Bu şehir sıcak suyun membaı, termal kaynakların her köşeden fışkırdığı bir şehirdi ve yıllar öncesinde Hamam kültürü ile şifa arayanların turist olarak geldiği bir konumu vardı.

Afyonkarahisar ve Kütahya çok geriden gelip bu durumu lehlerine çevirirken biz izlemekle yetindik kaldık.

Üstelik Eskişehir’in Nabi Avcı Hoca ile birlikte Turizm ve Kültür Bakanlığı dönemini yaşamasına rağmen, yıllar önce Kızılinler civarında açılmış sondaj kuyuları bile yerinde saydı. Üzerine bir tek taş koyan olmadı.

Baktı olmayacak Yılmaz Büyükerşen “Hamam Müzesi” açarak bu işe ve umutlara son noktayı koydu.

Şimdi turistler Hamam için değil, eldeki kaynağı kullanmadan açtığımız müzeyi görebiliyor.

O yüzden Melih Aydın iyi bir yerden yakalamış,

AK Parti 1. sıra için Bilecikli Milletvekili Adayı ve Bakan’ı görünce

Eskişehir’de bilmem ama AK Parti’de her şey “Aynı tas, aynı Hamam”