Celal Abi seçim ne olacak, kim kaç milletvekili çıkarır sorusunu bıkmadan, usanmadan, herhangi bir şey değişmese bile tekrar tekrar soranlar var.

Hem soruyor hem de tahminimi belirttikten sonra başlıyorlar aksini iddia etmeye…

Sanki seçim sürecini ben yönetiyorum, sanki anketleri ben yapıyorum, sanki ben fikrimi değiştirince partilerin milletvekili dağılımı değişecek gibi düşünenler var iyi mi?

Seçim yaklaşıp, anketler peş peşe düşmeye başladıkça bazı huzursuzluklar ve bazı heyecanlar kendini daha çok belli etmeye başladı.

Ülke genelinde olduğu gibi bu seçimde en huzursuz parti şüphesiz AK Parti.

Çünkü 3 olan Milletvekili sayısı ile birlikte seçmen sayısı artmasına rağmen Eskişehir’de aldıkları oy oranı aşağıya düşecek, bir önceki seçimi görünen o ki mumla arayacaklar.

Bunun türlü türlü sebepleri, gerekçesi sıralanabilir. Ancak aday belirlenen isimler ve sürdürülen seçim çalışmasının kayda değer bir etki oluşturmadığını düşünüyorum. Uzaktan olsa bile dikkatimi çeken tuhaf şeylerde yok değil.

AK Parti’de seçime sanki sadece Bakan Fatih Dönmez giriyor ve diğer adaylar yok gibi bir hava oluştu ya da oluşturuldu.

Bakan Dönmez ise sanki aday değil de Bakanlığa ait rutin programlara katılan bir aktör gibi duruyor.

2. Sıra adayı olan Ayşen Gürcan sanki çok gölgede bırakıldı, İl Başkanlığı sanki 3. Milletvekili çıkartmanın imkânsız olduğuna kanaat getirmiş olacak ki Ali Demirel üzerinde stratejik olarak fazlaca durulması gerekirken neredeyse kurumsal olarak hiç durulmuyor.

Bir başka husus ise Bakan Dönmez ’in Eskişehir ile olan olumsuz öyküsü…

Eskişehir hepimizin bildiği gibi Kömürlü Termik Santral konusunda topyekün mücadele etmiş ve iktidara karşı bu konuda zafer kazanmış ender şehirlerden birisi olarak biliniyor.

Bakan Dönmez ise bu santral projesinin mimarlarından birisi olarak şu an Eskişehir’de seçim çalışması yapıyor, bu şehrin milletvekili olmaya hazırlanıyor.

14 Mayıs’tan sonra hedeflerinden birisi bu santrali yeniden hayata geçirmek mi olacak? Bu soruyla ilgili şehir insanının kafasında çoktan soru işaretleri oluştu.

Yine dikkatimi çeken hususlardan birisi de AK Parti’nin seçim ziyaretleri ve çalışma sürecinde farklı seçmenlere değil yine kendi seçmenlerine yönelik çalışmalar yürütmesi…

Toplantılar aynı mekanlarda, ziyaretler bir önceki seçim sürecinin benzeri, söylemler birbirine benziyor.

Kısaca Bilecikli Nabi Avcı ile Bilecikli Fatih Dönmez arasında 14’üne kadar devam edecek Bakanlığı dışında hiçbir fark, hiçbir değişiklik yok.

Milletvekili seçildikten sonra elden gidecek olan Bakanlığın da şehre nasıl bir katkı sunacağını gerçekten merak ediyorum.

Bu gerekçelerle bir kez daha belirteyim ve konuyu kapatayım.

Seçim tahminim 3-2-1 şeklinde ilerliyor.

CHP’nin her aksiliğe rağmen şehir tarihindeki en çok oyu alacağını ve 3 milletvekili çıkaracağını tahmin ediyor ve ekliyorum.

Benim tahminimi değiştirmek için beni değil seçmeni ikna edin!