1 ay önce GÜNDEM

Osmanlı tarihi alanında yaptığı çalışmalar ile tüm dünyada adından söz ettiren ve Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli bilim insanlarından olan Prof. Dr. İlber Ortaylı Eskişehir'e geldi.

1 ay önce EKONOMİ

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, ağustos ayı ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, “İhracat temposundaki artış sevindirici. Ama bu artışın devam etmesi için sanayimizde yeni yatırımların da artan bir tempoda devam etmesi gerekiyor. Bazı çevrelerin çok sık dile getirdiği, kura dayalı ihracat artışları hiç sağlıklı değil ve ekonomiye uzun vadede büyük zarar veriyor.” dedi.

1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy yeni adli yıl dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

1 ay önce YAŞAM

Tepebaşı Belediyesi, Mavi Masa ve WhatsApp iletişim kanalları aracılığıyla ilçe sakinlerinin her an ulaşabileceği bir hizmet sunmaya devam ediyor. Mavi Masa, haftanın her günü Eskişehirlilere hizmet veriyor. 2024 yılının ilk 8 ayında, vatandaşlar tarafından iletilen 26 bin 794 talep başarıyla çözüme kavuşturuldu.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak, akademisyen Öğr. Gör. Seçil Bıkmaz'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

1 ay önce YAŞAM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir'in önemli ilçelerinden İnönü'de gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde vatandaşlarla buluştu.

1 ay önce YAŞAM

Tepebaşı Belediyesi ile Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen atölye çalışmaları kapsamında Eylül ayı programı başlıyor.

1 ay önce GÜNDEM

Odunpazarı Kent Konseyi tarafından milli bayramlarda düzenlenen ve geleneksel hale gelen 22. Bisiklet Turu ve 10. Motosiklet Turu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Bisiklet ve Motosiklet Çalışma Grupları ile birlikte Eskişehir halkının büyük katılımıyla Zafer Bayramı coşkusunu Eskişehirliler ile birlikte şehre yaşattı.

1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir’de 2024- 2025 adli yıl açılışı nedeniyle Adliye Sarayı önünde bir tören düzenlendi. Törene aynı zamanda avukat olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de katıldı.

1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir’in 2 Eylül düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü Valilik Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir halkının büyük mücadeleler verdiğini hatırlatarak, “Kahraman Eskişehir halkı kurtuluş sürecinde bir direnç noktası, bir semboldür.” dedi.