Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümünü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Prof. Dr. İlber Ortaylı, kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “Eskişehir’in Kurtuluş Mücadelesindeki yeri ve önemi; Atatürk’ün Eskişehir Temasları” konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

2 Eylül Pazartesi günü (dün) saat 20.00’de Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak katılan ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, gündüz saatlerinde Eskişehir'e geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile şehir turuna çıkan ve bir dizi sohbet gerçekleştiren Prof. Dr. İlber Ortaylı, akşam saat 20.00 sularında Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'ni dolduran Eskişehirlilerin karşısına çıktı.

Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Burgaç'ın moderatörlük yaptığı söyleşide Eskişehir'in kurtuluş mücadelesindeki rolü ve Anadolu'nun kurtuluş mücadelesi üzerine konuşan Ortaylı dinleyicileri adeta mest etti.

Eskişehir ve Anadolu tarihi adına önemli bilgiler veren Prof. Dr. İlber Ortaylı, söyleşinin ardından protokol ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ortaylı aynı zamanda Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile oldukça samimi şekilde kucaklaştı ve hatıra pozu verdi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından bu anlamlı geceye katıldığı için bir hatıra armağanı verildi.

Eskişehirlilerin yoğun ilgisinin olduğu söyleşide salon tamamen doldu. Ortaylı'yı dinlemeye gelenler arasında, protokolde;

Soner Yüksel ile Yakın Plan - 39. Bölüm Soner Yüksel ile Yakın Plan - 39. Bölüm

D S C09259

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Vali yardımcıları, Eskişehir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir 1. Ana Jet Üssü Garnizon Heyeti, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehirspor Başkanı Ulaş Entok gibi isimler de yer aldı.

Editör: Buğrahan Doğangil