MÜSİAD Eskişehir Şubesi’nde ‘seçim’ heyecanı yaşanıyor. Aslında bildiğimiz manada bir seçim değil. O yüzden tırnak içine aldım… Genel Merkez, uygun gördüğü birinin atamasını yapıyor.

İki yılda bir genel kurul yapılıyor. Üç dört ay sonra yine seçim var. 120 civarı üyesi bulunan MÜSİAD Eskişehir’in kulisleri şimdiden hareketlenmeye başladı.

Son genel kurulda Avukat Oğuz Özdemir, şube başkanı olarak seçildi. Özdemir, görevi Hakan Duman’dan almıştı.

Aslen Emirdağlı olan Oğuz Özdemir’in daha hareketli bir dönem geçirmesini bekliyordum. Fakat öyle olmadı… Özdemir döneminde Eskişehir’de MÜSİAD’ı göremedik.

Özdemir ve yönetim ekibi, MÜSİAD’ı adeta görünmez hale getirdiler!

Önceki Başkan Hakan Duman döneminde tabanın, camianın tartıştığı, itiraz ettiği bazı olaylar olsa da MÜSİAD görünürdü. Bir kere Duman döneminde pek çok saygın isim derneğe kazandırıldı. Yapılan proje ve hizmetlerde MÜSİAD misyonuna uygundu.

Av. Oğuz Özdemir dönemi için ise bir şeyler söylemek mümkün değil. Yaklaşık iki yıl sessiz sedasız geçirdiler.O kadar şey yaşandı, hiçbirinde MÜSİAD Eskişehir’i göremedik. Belki üye bazlı bir şeyler yapılmıştır. Yapıldıysa da kamuoyunun haberi olmadı.

Bu dönemde Genç MÜSİAD Başkanı Burak Atıcı ismi daha ön plana çıktı…

Oysa MÜSİAD geçmişi, her kesimle kurduğu diyalogları ve kurumsal birikimiyle bir şeyler yapmaya çok müsait… MÜSİAD Genel Başkanı’na, ülkede bakan gözüyle bakılıyor. O kadar güçlü, o derece etkili…

Dönüp Eskişehir’e baktığımızda ise Şube Başkanı’nın, meclis üyesi ya da muhtar kadar ağırlığı olmadığını görüyoruz. Şube Başkanı’nın çalamayacağı, çalınca da açamayacağı kapı yok.Diğer iş adamları dernek ve oluşumlarının aksine MÜSİAD’ın müthiş bir özgül ağırlığı vardır. Yani MÜSİAD’ı temsil edenlerin iş yapması, proje üretmesi daha kolaydır.

MÜSİAD Eskişehir’in bu sessizliği, tabanda da rahatsızlık yaratmış. Başkan Oğuz Özdemir’in ikinci dönemini istemeyenler var. Özdemir, Genel Merkez uygun görürse iki yıl daha şube başkanlığı yapabilir.

Genel Merkez ne düşünüyor bilmiyorum ama Eskişehir’deki üyeler pek hoşnut değiller. Başkanı değiştirmeye güçleri yeter mi? Onu bekleyip göreceğiz…