Gürhan Albayrak'tan Önemli Açıklama Gürhan Albayrak'tan Önemli Açıklama

Mülk sahibi Adnan Ilgaz yaptığı yazılı açıklamada çarpıcı iddialar ortaya attı. Ilgaz açıklamasında;

"Eskişehir Orhangazi Mahallesi 15440 ada 32 parsel numaralı, hazineye kayıtlı taşınmaz üzerinde, eski yapılar mevcut iken kullananı tarafından burayı devraldım. Devraldığım gün Milli Emlak İl Müdürlüğü'nde burayı kullanmaya başladığımı ve adıma satışının yapılmasını, satış yapılana kadar ise bu taşınmaz için ecri misil ödemeyi talep ettim.

Üzerinde bulunan yapılara tadilat uygulayarak araziyi kullanmaya başladım. Buranın satışının yapılacağı konusunda kanuni bir engel olmayacağı bilinci ile tadilat ile yapıları büyüttüm. Buradaki kusurumu da biliyorum. Sonuçta ruhsatsız olarak yapılan her yapı kaçak durumundadır. Etrafındaki bulunan yapıları da göz önüne alarak arazi satışı talebim ve imar tadilatı talebim oldu ancak; geçen süre zarfında yargı bir karar vermedi. Bu nedenle de satış gerçekleşmedi.

20.09.2024 tarihinde Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt, nihai yargı kararı gelmeden kaçak yapıların yıkılmayacağını katıldığı bir televizyon programında söyledi. Fakat AK Parti grubunun ve Eskişehir İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün ısrarları ile binam için yıkım kararı alındı. Bu tamamen bir yargısız infazdır.

Bu yıkım konusunda ısrarcı olan AK Parti İl Başkanı, aynı hassasiyeti Riverside Ilgaz Evleri için de gösterebilecek midir? Mevcut hali imara uygun olmayan bu yapılar kimler tarafından korunmaktadır? Bu imara uygun olmayan yapılar için halihazırda revize imar planı çalışmaları yapıldığını biliyorum. Bu yapılar için yargı sonucu beklenecek mi? Yıkımlar sadece sıradan vatandaşlar için mi geçerli olacak? 

Yılmaz Büyükerşen'in kaçak villası bir gecede iktidar ve muhalefet meclis üyelerinin oy birliği ile revize imar planı uygulanarak imara uygun hale getirildiği gibi Riverside Evleri de aynı şekilde imara uygun hale mi getirilecek? Kazım Başkan burada nasıl bir yol izleyecek?

AK Parti Milletvekili Sayın Nebi Hatipoğlu ile birkaç kez alışverişimiz oldu. Bu süreçte gece gündüz kendisiyle görüşebiliyordum. Ancak yıkım işleminin 10 gün ertelenmesini talep etmek adına kendisine ulaşmaya çalıştığımda telefonlarıma cevap vermedi. Riverside Evleri için de aynı tutumu sergileyebilecek mi? Yoksa l Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne yıkım talimatı verebilecek mi?

Yukarıda belirtilen durumlar ile ilgili T.C. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımı da beyan etmek isterim." ifadelerine yer verdi.

Editör: Buğrahan Doğangil