Geçtiğimiz aylarda yapılan seçimle birlikte hükümet değikliği yaşanan Kuzey Makedonya’da hükümetin önemli isimleri Eskişehir’de ilk resmi ziyaretini ERİAD’a gerçekleştirdi. 

Kuzey Makedonya İçişleri Bakan Yardımcısı Astrit İseni, Üsküp/ Çayır Belediye Başkanı Visar Ganiu, Başbakanlık Protokol Başkanı Halil İseni, Çayır Belediye Başkan Yarımcısı Jetmir Sopi ve İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sorumlusu Basri Shagiri’den oluşan heyet sabah saatlerinde ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 

Türkiye’de ve Balkan Zirvelerinde adını sık sık duydukları Eskişehir’de bulunmaktan çok mutlu olduklarını belirten Astrit İseni, misafirperverliği için Başkan Şentuna ve yönetimine teşekkür etti. 

Eskişehir’de yaşayan on binlerce Balkan kökenli vatandaşı temsil eden ERİAD’a gerçekleştirilen bu resmi ziyaretten onur duyduklarını belirten Başkan Şentuna heyetle birlikte gün içinde pek çok ziyaret gerçekleştireceklerini, Eskişehir Sanayi Odası, Odunpazarı Belediyesi ziyaretlerinin yanı sıra şehrin turistik ve kültürel noktalarına ufak bir gezi yapacaklarını dile getirdi. 

"Vatandaşlık Vermek İstiyoruz Demiyoruz, Mutlaka Vereceğiz"


ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna, Türkiye ve Eskişehir’de Makedonya’dan da göç etmiş ve yaşamına burada devam eden çok sayıda vatandaş olduğunu ifade ederek onlar adına önemli bir talebi olduğunu iletti. Makedonya’dan göç etmiş vatandaşların geçmiş hakları özellikle vatandaşlık hakkı ile yeni hükümetten umutlu olduğunu dile getiren Şentuna, bu konuda İçişleri Bakan Yardımcısı Astrit İseni’den özel bir destek istedi. 

Şentuna’nın talebini fazlasıyla önemsediklerini dile getiren Kuzey Makedonya İçişleri Bakan Yardımcısı Astrit İseni “bizler henüz yeni bir hükümetiz ancak bu konuda özel bir müdürlük kurmayı planlıyoruz. Biz söz verip tutamamak yerine bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için bir hazırlık yapacağız ve bu talebi yerine getirmek için çalışacağız” diyerek talebi olumlu karşıladıklarının altını çizdi. 

"Gençler Sanal Kumar Bataklığına Sürükleniyor" "Gençler Sanal Kumar Bataklığına Sürükleniyor"

Heyet ERİAD binasında gerçekleşen kahvaltı programının ardından Eskişehir’de çeşitli gezi ve ziyaretler gerçekleştirmek için yola çıktı. 
 

Whatsapp Image 2024 09 05 At 13.42.49

Editör: Buğrahan Doğangil