38 Farklı Ülkeden O Festival İçin Geldiler 38 Farklı Ülkeden O Festival İçin Geldiler

Ülkemizin 11 şehrinde yıkıma sebep olan, bir çok insanın vefat ettiği ve yaralandığı 6 şubat depremini unutturmamak ve orada yaşayan insanlara yardım etmek amacıyla Yıldıztepe Kooperatifi tarafından bir yardım konseri düzenlenecek. Yardım konserinde Mustafa Özarslan ile birlikte Antakya Medeniyetler Korosu yer alacak. Gelirinin depremzedelere aktarılacağı bu konsere Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak. Biletleri Yıldıztepe Kooperatifi, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Adımlar Kitap&Kafe'den alabilirsiniz. 

KADİM KENTİN DİNMEYEN SESİ

Hepimiz kahreden 6 Şubat Depremi sabahından başlayarak 11 ilimizi etkileyen bu felaket karşısında Yıldıztepe Kooperatifi olarak büyük bir seferberlik duygusuyla halkımızın yaralarını sarmaya çalıştık. On binlerce insanımızı toprağa verdiğimiz Maraş Depremi; ardında yıkılmış kentler, çökmüş altyapı, tedarik zinciri kopmuş bir üretim süreci, asbeste bulanmış bir gökyüzü ve tarifsiz acılar bıraktı.
Yıkımın en çok olduğu kent Antakya ve çevresi oldu. Üyelerimiz ile dostlarımızın arasında olduğu birçok gönüllü Eskişehir'den yola çıkarak, gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldılar. Ancak depremin yıkıcı etkisi felaket bölgesi ile sınırlı kalmadı, milyonlarca insanımız ülkemizin başka şehirlerine göç etti. Eskişehir'e zorunlu olarak göç etmiş yurttaşlarımızın barınma, iş, eğitim, giyecek, gıda ihtiyaçlarının karşılanmasında bazen doğrudan destek olarak bazen de Eskişehir'de kurulan Deprem Dayanışma Platformu çalışmalarına katkı sunduk. "Dayanışma Yaşatır" şiarıyla bu çalışmalar içerisinde yer aldık. Depremden zarar görmüş halkımızın ihtiyaç duyduğu gıda, giysi, temizlik başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin ulaştırılmasında hep vardık, kooperatif faaliyetlerimizin ciddi kısmını buna ayırdık. 
Yıldıztepe Kooperatifinin kuruluş felsefesinden yola çıkarak depremden sonra artık bizimle aynı kentte aynı mahallelerde yaşamaya başlayan Hataylı kadınların o zengin mutfak kültürlerinden örnekler sunduğu yöresel lezzetlere kooperatifimizde yer açtık. Sınırlı olanaklarımıza rağmen bölgeden gelen kadınların istihdamına öncelik verdik. Dayanışma içinde birlikte üretme halini kooperatifimizde yaşatmaya çalışırken, aynı zamanda depremden olumsuz etkilenmiş yöre üreticileri ile iş birliği içerisindeyiz. Kooperatifimizde ürettiğimiz birçok gıdanın temel malzemesini felaket bölgesinde üreticilerden tedarik etmeye çalışıyoruz, ancak bu şekilde kentlerin ve üretimin yeniden inşa edileceğine inanıyoruz. 
Peki neden konser yapıyoruz?
Bu konserde neden Antakya Medeniyetler Korosu var  ?
Kurulduğumuz 2020 yılı Ocak ayından bu yana her çalışmamızda yanımızda olan sevgili Mustafa Özarslan neden yüzyılın feryadını söylemek için sahne alacak?
Kısaca bunu anlatmak isteriz..
Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan Antakya'nın çok dilli, çok kimlikli kozmolit yapısının korunması gerektiğini düşünüyoruz. Birçok tarihsel ve kültürel mirasını depremde kaybeden bu kadim kentin yeniden var edilmesi aynı zamanda bir kültür ve sanat dayanışması gösterilmesi ile mümkün olacaktır. Tam da kooperatifimizin sosyal amaçları arasında yer alan doğanın korunması, ortak tarihsel mirasımızın korunması konusunda bu konseri gerçekleştirmenin bir görev olduğunu düşündük. Depremden önce dünyanın ve Türkiye'nin birçok yerinde sayısız konser vermiş Medeniyetler Korosu'na Eskişehir'de ağırlamak istedik.
Antakya Medeniyetler Korosunun her dilden barış ve kardeşlik şarkılarını Mustafa Özarslan'ın türküleriyle harmanlarken depremi hatırda tutmak, deprem bölgesindeki insanlarımızın zorluklarını anımsatmak için Eskişehir halkına 4 Kasım Cumartesi akşamı Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinden birlik ve dayanışma çağrısı yapıyoruz.
Yüzyılın ağıdını birlikte söyleyelim.
Acılarımızı, hüznümüzü, tarihimizi ve kentlerimizi yeniden kurma çabamızı birlikte hissedelim..
Eskişehir'i konsere çağırıyoruz.