Başkan Ulucan mesajında;

"Bugün Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Türk tarihi, Türk Milletinin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürmek için yaptığı inanılması güç mücadelelere ilişkin olaylarla dolu savaşlara sahne olmuştur. Türk Milletinin ölümsüz zaferlerini kanları ile tarihe yazan aziz şehitlerimizi daima hatırlamak, kahramanlarımıza ebedi şükran borcumuzu ifade etmek ve gelecek nesillere anlatmak hepimizin başta gelen görevidir.

Eskişehir düşman işgalinden kurtuluş mücadelesinde Anadolu’nun ve tüm yurdun işgal edilemez olduğunu göstermiştir. Tüm yurda vatanına bağlılığını ve topraklarının üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağın her şeyin üstünde olduğunu vermiş oldukları yılmaz mücadele ile göstermiş olan memleketimizin bizlerde her karış toprağını o günkü kadar kutsal biliyoruz. 

KALDER'den Ayşe Ünlüce'ye Ziyaret KALDER'den Ayşe Ünlüce'ye Ziyaret

Bu vesile ile şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden kahraman gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum." sözlerine yer verdi.
 

Editör: Buğrahan Doğangil