Talat Yalaz partisinin 101. yıl etkinlikleri öncesinde basına yaptığı açıklamada;

"Gürhan Bey'in TOKİ'leri gezme davetine olumlu bakıyorum. Biz zaten Eskişehir'in her yerini geziyoruz. TOKİ konutlarını da gezelim ancak müteahhitlerle değil, mağdurlarla gezelim. Ayrıca sadece TOKİ'yi gezmeyelim. Dede Korkut Parkını da gezelim Ak Camii'yi de gezelim. Bunlar art niyetli açıklamalar.

TOKİ ile ilgili mağduriyet gün geçtikçe büyüyor. Ödemesini yapan ya da ödemesini yapmaya devam eden ancak henüz konutta oturma hakkına sahip olamayan çok vatandaşımız var. Aynı zamanda TOKİ'den konut sahibi olan vatandaşlarımızın da aidat sorunları olduğunu duyuyoruz, telefonlar alıyoruz.

Milletvekili Arslan: "Yerin Dibine Batsın Sizin Siyasetiniz" Milletvekili Arslan: "Yerin Dibine Batsın Sizin Siyasetiniz"

5 bin TL gibi bir aidat istendiği konuşuluyor. Bu yetmiyor yönetici seçimlerine müdahil olunduğu ve AK Parti'ye yakın isimlerin bu konutlarda yönetici yapıldığını biliyoruz. Bu açıklama mağduriyeti çarpıtmadır, biz önce bu mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz. Bizim gezmek istemediğimiz, gezemeyeceğimiz veya herhangi biriyle gezemeyeceğimiz hiçbir yer yok bizim." dedi.

Yalaz basından gelen,

"AK Parti iktidarında Eskişehir'e 15 bin konut yapıldığı buna karşılık ise Büyükşehir'in yalnızca 24 konutu kentsel dönüşüme soktuğu konusunu da Gürhan Bey gündeme taşıdı. Bu konuda ne dersiniz?" sorusuna;

"Bu bir süreçtir. Özel konutlarda bu süreç farklı işleyebilir. CHP Eskişehir'de 20 yıldan fazla zamandır kentsel dönüşüm yapmamış gibi açıklamalar art niyetlidir. Bununla ilgili de açıklamalarımızı hep yaptık. Bu işlerin asıl sorumlusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'dır. Bakanlık bu hususta gerekli iradeyi ortaya koymalıdır.

Ayşe Başkan'ın seçim vaatlerinden biri de kentsel dönüşümdü. Bu dönem içerisinde de 5 bin konutu dönüştürmek hedefindeyiz. Buna yönelik çalışmalarımız da başladı. Yapamamızdan değil yapacak olmamızdan korkuyorlar ama biz yine de bunu yapacağız." şeklinde yanıt verdi.

Editör: Buğrahan Doğangil