1 ay önce YAŞAM

(ESGASTRODER )Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik meslek trendlerinin 2024 yılı itibarı ile değiştiğini vurgulayarak profesyonel aşçılığın en çok kazandıran meslekler listesinde yer aldığını belirtti.

1 ay önce POLİTİKA

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Halk TV’nin sevilen programı Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına konuk oldu.

1 ay önce GÜNDEM

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, tarım alanlarını ziyaret ederek üreticiler ile bir araya gelmeye devam ediyor. Sakintepe Mahallesi'nde üreticiler ile sera ve tarlalarında buluşan Başkan Ataç, “Tepebaşı'ndaki üretimle iftihar ediyoruz.” dedi.

1 ay önce SAĞLIK

Eskişehir Şehir Hastanesi Üroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Coşkun Kaya, 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü'yle ilgili yapmış olduğu konuşmada; düzenli fiziksel aktivitenin, sağlıklı bir kiloda kalmanın, sebze oranı yüksek ve yağ oranı düşük bir diyet yapmanın prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu söyledi.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir'de 2024-2025 su ürünleri av sezonunun başlamasının ardından yaşanan bolluk nedeniyle tanesi 100 liradan satılan palamuda vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken, şu an hamsinin az çıktığı belirtildi.

1 ay önce EĞİTİM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Avni Ongurlar tarafından merhum anneleri emekli öğretmen Hacı Hatice Ongurlar adına yaptırılan okulun açılış töreninde, "Her çocuk biriciktir ve yücedir. Her çocuk bizim geleceğimiz, güvencemiz, ikinci yüzyılımıza emanetimizdir. Okullarımız insan sevgisinin, bizi biz yapan değerlerinin öğretildiği yerlerdir." dedi.

1 ay önce YAŞAM

Tepebaşı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) dolayısıyla sürdürülebilir ulaşımı destekleyici etkinlikler gerçekleştirecek.

1 ay önce GÜNDEM

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Eskişehir Şubesi Başkanı Dr. Ali Burak Erdinç ve beraberindeki heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi makamında ziyaret etti.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) kapsamında “Kentin İçin Harekete Geç!” sloganıyla yola çıkarak önemli bir farkındalığa imza atacak.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından düzenlenen ve Oda üyesi firmaların aileleriyle bir araya geldiği geleneksel ESO Aile Şenliği'nin dördüncüsü gerçekleştirildi.