1 ay önce YAŞAM

Tepebaşı Belediyesi tarafından 2018 yılında Çamlıca Mahallesi’nde hizmete kazandırılan Çamlıca Parkı ve Deneyimli Kafe, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Çamlıcalıların adeta akın ettiği alan, kaykay pisti ile de çocukların uğrak noktası olmayı başardı.

1 ay önce EĞİTİM

Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Kent Enstitüsü ile Köy Enstitülerinin sosyal eğitim anlayışını, günümüzün gelişmiş e-öğrenme teknolojileriyle harmanlıyor. Kullanıma sunulan 7 ders içeriğinden, 3 bin 570 öğrenci yararlanıyor.

1 ay önce YAŞAM

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar'ın meşhur lahanası ve tarım hakkında konuştu. Başkan Toptaş sözlerinde; "Çiftçilerimizin gelir kaynağı olan bu bahçelerin kuruması hem burada yaşayan çiftçilerimizin hem de ülke tarımının gelecekte büyük sıkıntılar yaşamasına sebep olacaktır." ifadelerine de yer verdi.

1 ay önce EKONOMİ

Yenilik Partisi İl Başkanı Serhat Ortatepe, enflasyon hakkında konuştu. Başkan Ortatepe sözlerinde; "Bilinmezliğe doğru sürüklenen, sonunu kestiremeyen, enflasyonun altında ezilen milyonlar var. Malesef bunu görmesi ve analiz ederek çözüm üretmesi gerekenler ise üç maymunu oynuyor." ifadelerini de kullandı.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kütahya Yolu Hizmet Binası toplantı salonunda 29 Ağustos 2024 Perşembe günü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personelleri tarafından il genelinde faaliyet gösteren serbest veteriner hekimlere eğitim toplantısı düzenlendi.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de polis ekiplerince, şehir estetiğini bozarak görüntü kirliliği oluşturan metruk araçlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda 15 hurda araç bulundukları yerlerden kaldırıldı.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir'de bir parkta bulunan tuvaletlerin yaklaşık 8 yıldır kapalı olduğu iddia edilirken, ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar durumdan muzdarip.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir basınının emektarlarından ve tanınan simalarından gazeteci Ali Baş'ın kıymetli babası Osman Baş hakkın rahmetine kavuştu.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir’de bu sene geç başlayan düğün sezonunun ekim ayına kadar devam etmesini beklediklerini belirten kuyumcu esnafı, en çok alyansların tercih edildiğini ve fiyat artışının altına olan ilgiyi yoğunlaştırdığını açıkladı.

1 ay önce EĞİTİM

Eskişehir'de yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanan öğrenci ailelerinin bazıları okul formalarını şimdiden almaya başlarken, esnaf, son günlerde oluşan yoğunluğa maruz kalmamaları için velilerin alışverişlerini erkenden bitirmelerini öneriyor.