ASKON'da Başkan Ünlü Güven Tazeledi ASKON'da Başkan Ünlü Güven Tazeledi

Başkan Ortatepe açıklamasının tamamında:

"Türkiye olarak yeniden uçuşa geçtik. Durdurulamayan enflasyon artık roket hızına ulaşırken ev sahibi kiracı kavgaları da ayyuka çıktı. 2022 Haziran'da uygulamaya giren 'yüzde 25 zam sınırı' uygulaması 1 Temmuz 2024 itibariyle sonlanmıştı. Bu tarihten sonra sözleşme yenileyecek olan kiracılar için sonun başlangıcı da görünmüş oldu. Bir düşünsenize; 10 bin TL kira öderken bir anda kiranız 16.500 TL ye çıkıyor. Emeklisiniz ve 12.500 TL aylığınız var. Biri bana bu denklemi çözebilir mi acaba? Bilinmezliğe doğru sürüklenen, sonunu kestiremeyen, enflasyonun altında ezilen milyonlar var. Malesef bunu görmesi ve analiz ederek çözüm üretmesi gerekenler ise üç maymunu oynuyor. 
Artık yazın rehavetinden çıkıyoruz. Yavaş yavaş sonbahar ve ardından kış hazırlıkları başladı. Mevsim geçişlerinde daha önceleri erzak depolayan, köyünden tarhanasını bulgurunu zeytinyağını getiren vatandaş kışlık giyeceklerini, yakacak ihtiyacını vesaire hazırlamaya başlardı. Şimdi ise tablo çok karanlık. Köyünde de bir şey kalmayan vatandaş ard arda gelen zam haberleriyle birlikte yıkılmış durumda. Var olan üç kuruşunu da korumak için çırpınan vatandaşımız zamlarla elinden alınan gelirlerini nasıl yerine koyabileceğini kara kara düşünüyor. Bugün para kazanmak için gecenizi gündüzünüze katsanız da kazandığınızın iki dakikada eridiğini hayretler içinde seyrediyorsunuz malesef. Belki de küresel bir savaşa doğru adım adım yaklaşırken ülkenin içinde bulunduğu tablo yürekleri acıtmaya yetiyor da artıyor bile. 
Yenilik Partisi olarak yabancı sermayenin ülkemize girişini kolaylaştıracak ve teşvik edecek siyasi, bürokratik, ekonomik ve hukuki güven ortamını sağlayacağız. Halkımızın bin bir emekle verdiği vergilerin denetimsiz harcanmasına ve kayıt dışı ekonomiye son vermek amacıyla kâğıt ve madeni paraya son verip, dijital paraya geçeceğiz. Bizler halkımız için üzülürken baştakilerin umursamaz tavırları hepimizi derinden yaralamaktadır. Yarın çok geç olmadan bugün ve hızla ekonomiyi düzeltmek için harekete geçmemiz ülke menfaatine olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Editör: Buğrahan Doğangil