3 ay önce YAŞAM

Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde (ESTÜ) geçmiş yıllarında dekanlık yapmış Prof. Dr. Musa Şenel'in vefatıyla ilgili taziye mesajı yayımlayan Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine ise sabırlar diledi.

3 ay önce POLİTİKA

AK Parti'de iki merkez ilçe başkanı değişti. Partide yapılan istişareler sonucunda AK Parti Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkanlıklarına genç isimler atandı.

3 ay önce EKONOMİ

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, ekonomik olarak her geçen gün daha da zorlaşan yaşam şartlarının Eskişehir’e etkilerini konu aldığı bir basın açıklaması yayınladı.

3 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de bir erkeğin, kız arkadaşıyla tartışan 2 kadını darp ettiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

3 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de bir parkta yan bakma meselesinden çıkan bıçaklı kavgada 1’i ağır 2 kişi yaralanırken gözaltına alınan 2 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

3 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de iki akraba grubu arasında çıkan bıçaklı ve sopalı kavgada, 3 kişi bıçaklandı, 6 kişi de darp edilerek yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 14 kişiden 9’u tutuklandı.

3 ay önce SAĞLIK

Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Diyetisyeni Büşra Özcan, kiloya göre su tüketim miktarı tavsiyesinde bulunarak, "Su tüketimi günde kilogram başına 30-35 mililitre olmalı. 50 kilogram birey için 1.5-1.7 litre su tüketimi yeterli.” dedi.

3 ay önce EĞİTİM

Erasmus BIP çerçevesindeki 'Akdeniz Havzasında Sürdürülebilir Tarım için Yerel Genetik Kaynakların Kullanımı programının ikinci bölümü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

3 ay önce YAŞAM

Eskişehir'de yıkılmaya yüz tutmuş bir gecekonduda tek başına yaşayan 54 yaşındaki Kadir Karpuz, su ihtiyacını cami şadırvanından doldurup evine taşıdığı bidonlarla karşılıyor, güğümde su ısıtıp yıkanıyor.

3 ay önce POLİTİKA

Eskişehir'de arpa hasat törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İddia edildiği gibi depoların dolu olması söz konusu değil. Hatta maalesef bu dezenformasyon biraz daha ileri götürülerek, depoların tamamının ithal ürünle dolu olduğu söyleniyor. Bu da kesinlikle doğru değil" dedi.