OEDAŞ'tan Enerji Sektörüne Yerli Hizmet OEDAŞ'tan Enerji Sektörüne Yerli Hizmet

Eskişehir’in ekonomik açıdan avantajlı bir şehir olmaktan uzaklaştığını vurgulayan Kumru’nun açıklaması şöyle;

Bildiğiniz üzere Türkiye ekonomik anlamda zor günler geçiriyor, vatandaşlarımız birçok temel ihtiyacı karşılama noktasında problemler yaşıyor. Hal böyleyken, bugüne kadar ülkemizde ekonomik anlamda yaşamın en kolay olduğu şehirlerden biri olan ve bu özelliğiyle de üniversite öğrencilerinin öncelikli tercih ettiği şehirlerden biri olan Eskişehir’de de artık vatandaşlarımız eskisine nazaran hayata tutunmakta zorlanıyorlar.(Bu zorlukların yanında acımasız ev sahipleri konutlara zam yapma peşine düşmüş durumda.)

Öğrencileri Zor Günler Bekliyor

 Üniversiteler şehri olan ve işçilerin, beyaz yakalı personellerin yoğunlukla yaşadığı şehrimizde yükselen ev kiraları ve emlak piyasası, yeme-içme alanlarındaki yüksek fiyatlar ve ulaşılamaz derecede artan gıda fiyatları kentimizdeki öğrencileri, işçileri, emekçileri zor duruma sokmaktadır.

Enflasyon vatandaşı ezdiği gibi esnafı da eziyor.

Alım gücündeki bu güçlük Eskişehir’deki esnafımızı da ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Kentimizde birçok mağaza, kafeterya, restoran kapanmış veya kapanma noktasına gelmiştir. Aileler artık çocuklarının okul ücretlerini ödeyemez hale gelmiş, milli eğitim okullarında çocuk okutmak bile güç hale gelmiştir. Bu gelişmeler Eskişehir’i önümüzdeki günlerde çok daha zor bir dönemin beklediğinin sinyalidir.  Odunpazarı Kent Konseyi olarak konuyla ilgili tüm kurumları, şehri yönetenleri, ekonomi yönetimini uyarıyor ve dikkatini çekmek istiyoruz.  Şehrimizi ekonomik anlamda çok zor günler beklemektedir. Bu şehri ekonomik krizin etkilerinden korumalıyız. Ekonomik anlamda Türkiye’nin en yaşanabilir şehirleri arasında olan Eskişehir’in bu özelliğini her geçen gün kaybetmesine seyirci kalınmamalı.

Editör: EHA DDA