Festivalin görsel şöleni ise 500 kilo sucuk ve 3 bin 500 yumurta ile Guinness rekorlar kitabına giren sucuk tavası görenleri mest etti. Ayrıca Festivale, Kubilay Karça ve Mithat Körler parçalarıyla katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Festivalde çocuklar için özel etkinlikler ve sahne gösterileriyle dolu bir gün oldu. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Festivale 300 binin daha da üzerinde bir katılım beklediğini söylerken, 7 bin 500 kilo dövme sucuğun da dağıtıldığını belirtti.

“Bugün inşallah mangallarda 7 bin 500 kilo sucuk dağıtacağız”


Sivrihisar belediye başkanı Hamid Yüzügüllü Festival ile ilgili olarak, “Bu senede 8’incisini gerçekleştirdiğimiz geleneksel ‘Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali’mizi gerçekleştiriyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi alanda dışarıdan gelen Türkiye’nin dört bir tarafından gelen misafirlerimiz var. Onlarla birlikte mangallarımızı yaptık. Mangallarımızın üzerine Sivrihisar’ımızın meşhur dövme sucuğunu pişirip onlara ikram ederek güzel bir gün geçirmek için uğraşıyoruz. Her zaman Guinness rekorlar kitabına giren bir sucuklu tavamız var. İnşallah bugün tekrar onu da geleneksel hale getirdik ve onu da gerçekleştireceğiz. Ayrıca çeşitli etkinliklerimiz var, yarışmalarımız var, çocuklarımıza eğlence parklarımız var. Yani bugün burada 7’den 70’e bütün herkese hitap edecek programlarımız var, sanatçılarımız var. İnşallah bugün burada, bu karlı güzel havada sımsıcak bir ortamda Türkiye’nin dört bir tarafından gelen misafirlerimize ekmeğimizi, neşemizi ve huzurumuzu paylaşacağız. Bugün inşallah mangallarda 7 bin 500 kilo sucuk dağıtacağız. Onunla birlikte tabii ki bir de sucuklu tavamız var. Orada da 500 kilo sucukla 3 bin 500 tane yumurtayı bir araya getirerek sucuklu yumurtamızı yapacağız inşallah. Yoğun bir katılım var tabi. Geçen sene 7’incisini gerçekleştirmiştik. O zaman 300 bin kişinin üzerinde katılım olmuştu. İnşallah bugün 300 binin daha da üzerinde bir katılım bekliyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi ciddi bir kalabalık var. İnşallah hep beraber burada iyi bir gün geçiririz.” şeklinde konuştu.

“Bu festivalin özelliği kış festivali olmasıdır”

38 Farklı Ülkeden O Festival İçin Geldiler 38 Farklı Ülkeden O Festival İçin Geldiler


Ankara Polatlı’dan festivale geldiğini ifade eden vatandaşlardan İsmail Arın, bu atmosferi teneffüs etmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirti. Arın, “Ama uzun süredir Polatlı’da yaşıyorum. Buraya sırf festival için geldik. Festival güzel, her şey sucuk ekmek değil. Burada eşi dostu görmek, bu atmosferi teneffüs etmek çok güzel bir duygu. Ülkemizde yas festivallerinin olduğu gibi bu da bir kış festivali. Millet diyor ki; Neden soğukta oluyor? Sucuğun özelliği bu. Bu festivalin özelliği kış festivali olmasıdır. Ama ortam çok sıcak değil mi sizce de? Bence çok sıcak. Böyle başkanların ülkemizde çoğalmasını istiyoruz. Devamını da diliyoruz şehrimiz için, ülkemiz için. Güzel olmasını temenni ediyorum. Geçen sene hava soğuk ve her yer karlıydı. Ama yine rağbet çoktu hava soğuk olsa da biz yine de buradayız” dedi.

“Sucuğun lezzeti soğukta çıkar soğukta yemek daha güzel”


Vatandaşlardan İsa Yalçın, aslen Sivrihisar İlyas Paşalı olduğunu, ancak Eskişehir’de ikamet ettiğini belirten Yalçın ”Etkinlik çok güzel; turizm olarak, tanıtım olarak. Gönül Dağı dizimiz var, burada çekiliyor. Tarihi yerlerimiz var, Ulu Camiimiz var. Çok güzel. Bu soğukta bu festival, bu milletin kaynaşması, bu milletin burada, bu şekilde. Hamid Yüzügüllü başkanımıza çok teşekkür ediyoruz ve bunun devamını istiyoruz. Ben 7-8 seneden beri geliyorum buraya. Ama sucuğun lezzeti soğukta çıkar. Soğukta yemek daha güzel. Üzerine sıcak bir çay içeriz. Ondan ziyade bu soğukta insanların kaynaşması ve bu soğuk havayı sıcak yapmak çok güzel. Ben gurur duyuyorum. Şu kalabalığa bakar mısın? Maşallah her yer adam dolu, her şey güzel. Vatandaşımız kazanıyor 3 5, vatandaşımız kültürleniyor, bir şeyler görüyor, bir konserimiz oluyor. Hamid Yüzügüllü başkanımıza çok çok teşekkür ederiz” diye konuştu.