88 Aracın Teslimi İçin Tören Düzenlendi 88 Aracın Teslimi İçin Tören Düzenlendi

Tepebaşı Belediyesi, yıllardır uluslararası ölçekte sürdürdüğü 3 büyük sanat etkinliğini bu sene “Sanat Tepebaşı’nda” adı ile bir arada gerçekleştiriyor.

Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması kapsamında çocuklara ‘Kibritçi Kız Müzikali’ izletildi. Melih Savaş Yaşam Köyü’nde yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte Yazar-Şair Hasan Erkek çocuklara, müzikal hakkında bilgiler de aktardı. Ayrıca etkinlikte çocuklara Hasan Erkek’in yazdığı ‘Kibritçi Kız Müzikali’ kitabı hediye edildi.

Belgesel Gösterimi Gerçekleştirildi

Çocuklar için düzenlenen etkinliğin ardından Özdilek Sanat Merkezi’nde Mahir Karayazı’nın hazırladığı Adnan Azar ve Küçük İskender Şair Belgeseli gösterimi gerçekleştirildi. Şairlerin ve sanatseverlerin katıldığı belgesel gösteriminde Adnan Azar’ın ve Küçük İskender’in mekan sanat ilişkisi üzerine yapılan kayıtları izletildi.

Sanatçılar Kenti Gezdi

“Sanat Tepebaşı’nda etkinliğine katılan sanatçılar ayrıca Tepebaşı Belediyesi hizmet binası içerisinde yer alan Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, Uluslararası Sanat Çalıştayı eserlerini ve kentin dört bir yanını süsleyen eserleri gezdi.

Editör: Buğrahan Doğangil