Rektör adayı Prof. Dr. Rıdvan Kozak Rektör atama süreçlerine ilişkin yaptığı açıklamada önemli hususlara dikkat çekiyor. Belirsizliğin çalışan insan üzerindeki etkilerinden başlayarak Eskişehirli vekillerden beklentilerine kadar pek çok konuda önemli şeyler söylüyor.

Öncelikle “Eskişehirli Vekiller” sürecin hızlandırılmasına katkı vermeli demesi özel bir anlam taşıyor. Pek çoğu başka şehirli olmakla birlikte iktidar muhalefet ayırmadan ve isim vermeden büyük olasılıkla aklı yüreği Eskişehir’de olan vekillere seslendiği anlaşılıyor ve onlardan Cumhurbaşkanının gündem yoğunluğu arasında bir fırsat yakalayarak Rektör atamasının hızlandırılmasına katkı yapmalarını bekliyor.

Çakırözer: "Alın Terine Düşman Olmaktan Vazgeçin" Çakırözer: "Alın Terine Düşman Olmaktan Vazgeçin"

Özellikle “Belirsizlik” ve onun etkileri üzerinde durarak, belirsizliğin kurumları canlı tutan insan üzerindeki yıpratıcı etkilerine dikkat çekerek, duygusal, bilişsel ve davranışsal olarak; huzursuzluk, konsantrasyon zorluğu, karar vermede zorluk, işten kaçınma gibi bozukluklara işaret ediyor. Belirsizlik durumlarında bireyin kurum içinde meydana gelen olaylarda kendi etkisinin bulunmadığı, kontrolü kaybettiği, tamamen oyunun dışında kaldığı hissine kapıldığının altını çiziyor.

Kendisi dahil, göreve gelecek her bir adayın bu ülke için “bir gün bile gecikmeden” yapacak pek çok işinin olduğunu söylerken, geciken her bir günün heba olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret ediyor.

Özellikle belirsizlikle beslenen “Atalet hali” ne vurgu yapıyor ve yerleşmeye yüz tutan sessiz terk, devinimsizlik, tembellik, çalışmadan oturma, gevşeklik ve uyuşukluktan bahsediyor. Sıkça “Vekillere” gönderme yapmasından, Eskişehir’in sıcak gündemi olan konuya ilişkin ilgi beklediği açık bir şekilde anlaşılıyor.

Editör: Buse Kuşçu