Kazım Kurt: “2 Eylül 1922 Eskişehir’in bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancının, kararlılığının ve azminin simgesidir” Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 2 Eylül 1922, Eskişehir’in bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancının, kararlılığının ve azminin simgesidir. Bu toprakları düşman işgalinden kurtarmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Bağımsızlık mücadelemizde cesaret ve fedakarlık örneği gösteren başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızı korumak uğruna emek vermiş tüm kahramanlarımızın hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların bize emanet ettiği bu güzel şehri, daha da ileriye taşıma sorumluluğuyla hareket ediyoruz.

Başkan Kurt: "İş Birliği Yapmaya Açığız" Başkan Kurt: "İş Birliği Yapmaya Açığız"

Eskişehir’in kurtuluşu, sadece bir askeri zafer değil; aynı zamanda bir ulusun özgürlük ve bağımsızlık sevdasının ifadesidir. Bizler de bu ruhla, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Eskişehir bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Eskişehirli hemşehrilerim olmak üzere tüm halkımızın Kurtuluş Gününü kutluyor, birlik ve beraberlik içinde daha nice mutlu yarınlara ulaşmamızı diliyorum.

Editör: EHA DDA