Toptaş açıklamasında;

"Kamu binaları vatandaşın alın teri ile ödediği vergilerle yapılan ve kendisine hizmet edilmesini istediği binalardır. Vatandaşımızın alın teri ile yapılan bu binalar her ne sebeple olursa olsun korunmalı, kollanmalı ve asla çürümeye terk edilmemelidir. Aksi takdirde bunun vebalini kimse kaldıramaz.


​İlçemizde yıllarca kapalı cezaevi olarak kullanılan, içinde binlerce anıların, acıların, hüzünlerin, sevinçlerin yaşandığı kamuya ait bu bina cezaevi kapandıktan sonra korumaya alınmamış kaderine terk edilmiş, yağmalanmış ve harabe haline gelmiştir. İlçemizin en güzel yeri olan Uçapark ormanlık alanının içinde bulunan bu yapının içler acısı hali vicdanları sızlatmaktadır. Bu tarihi yapı bir an evvel çürümekten kurtarılmalıdır.


​Tasarruf tedbirlerinin konuşulduğu şu günlerde ilçemizde bulunan Orman Şefliği kiralık binada hizmet vermektedir. Ormanlık alanda bulunan bu yerleşke Orman Şefliğine tahsis edilerek hem devletimiz kira vermekten kurtulmuş olacak hem de bu tarihi yapı çürümekten kurtulmuş olacaktır. Bu yapılamıyorsa bu tarihi yapı belediye tarafından cezaevi müzesine dönüştürülerek ilçe turizmine kazandırılmalıdır. Bu da yapılamıyorsa özel teşebbüs tarafından çay bahçesine dönüştürülerek vatandaşlarımızın hizmetine açılmalıdır.

CHP'li Özeçoğlu: "TÜİK’e Göre Ülkemizde 3,3 Milyon İşsiz İnsan Var" CHP'li Özeçoğlu: "TÜİK’e Göre Ülkemizde 3,3 Milyon İşsiz İnsan Var"


​Devletimizin o yok dönemlerinde vatandaşlarımızın aşından ekmeğinden keserek ödediği vergilerle yapılan bu tarihi yapının çürümeye terk edilmesinin vebali çok büyüktür kimse bu vebali taşımamalıdır. Atalarımızın mirasına sahip çıkmak herkesin birinci görevi olmalıdır.


​İlimiz ve ilçemiz yöneticileri ata yadigârı bu tarihi yapıya sahip çıkarak hem bu ağır vebalden kurtulmalı hem de bu tarihi yapı eski hizmet verilen günlerine tekrar döndürülmelidir. İlçe halkı olarak bizim de talebimiz bir an evvel bu tarihi yapının çürümekten kurtarılmasıdır." ifadelerine yer verdi.                  

Editör: Buğrahan Doğangil