Göreve geldiğinden bu yana Eskişehir’e ilk kez gelen İmamoğlu EBB önünde partililer ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. 

İmamoğlu’nu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı, İl Başkanı Talat Yalaz karşıladı. 

İBB Başkanı İmamoğlu belediye girişinde ilk olarak kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi ve Yılmaz Büyükerşen’in bugünde herkese ışık ve rehber olarak hizmet etmeye devam ettiğini dile getirdi.

İmamoğlu ardından Büyükşehir meclis salonunda Başkan Ünlüce ve partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Başkan Ayşe Ünlüce Türkiye Belediyeler Birliği’nde beraber çalıştıkları İmamoğlu ile bu dönemde önemli çalışmalara imza atacaklarını belirterek “ Türkiye Belediyeler Birliği’nin geçen dönem ne kadar siyasi ve ne kadar adaletsiz davrandığı hepimiz gördük. Ekrem başkanımız özellikle deprem bölgesinde başlayan yardımlarla nasıl adaletli davranılacağını ve nasıl doğru yönetileceğini hem bizlere hem de tüm Türkiye’ye göstermiş oldu. Eskişehir, bozkırda parlayan bir yıldız. Bu güzel belediyecilik anlayışı 25 yıl önce Yılmaz Hocamız ile başladı. 31 Mart’ta bayrağı ben devraldım. Bu şehrin ilk kadın belediye başkanı olmaktan büyük gurur duyuyorum ve Yılmaz Hocamızın açtığı yolda bu şehri daha ileriye götüreceğime söz veriyorum” ifadelerini kullandı. 

Ünlüce’nin ardından söz alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 1997’de bir spor turnuvasına katılmak üzere geldiği Eskişehir’in, son 25 yılda yaşadığı değişeme tanık olduğunu belirterek, “Eskişehir’i seviyorum. Sevmemin de birkaç sebebi var. Çok küçük yaşta öğretmenlerim oldu. Onların tatlı anısıyla tanıdım ve sevdim. Eskişehir’in sevilecek çok yönü var. Hem bir cumhuriyet şehri hem de tarihi yönüyle. Eskişehir’in şehirciliği ve kent yaşamı özellikle son çeyrek yüzyılda Yılmaz Büyükerşen hocamızla başka bir boyuta geçti. Enteresan bir anı ile o değişimi çok net yaşadım. Spor meraklısıydım, 1997’de buraya bir turnuvayı izlemeye gelmiştim ve üç gün kalmıştım. 97’den sonra göreve başlayan Yılmaz Hocamızı da 2000’li yılların başında siyasete başladığımda görme ve tanıma imkânım oldu. 25 yılı kendi içinde farklı periyotlarda yaşadım, gördüm. Şahidiyim. İçinde olan pek fark edemez, dışında olan onu biraz daha etkili hisseder. Eskişehir, iyi bir şehirciliğin ve iyi bir kentleşmenin, güzel adımların, insanların hayatlarını mutlu kılan bir belediyeciliğin, sosyal demokrat bakış açısının kentte katabilecekleri noktasında birçok zihnin kuluçka kabul edebileceği bir şehir. Burayı gelip, görüp uygulama noktasında örnek alabileceği Türkiye’mizin birinci kentidir” diye konuştu.

Başkan Kurt: "İş Birliği Yapmaya Açığız" Başkan Kurt: "İş Birliği Yapmaya Açığız"


 

 

Türkiye’de insanların iyi bir yaşam özlemi ve arzusu içerisinde olduğunu söyleyen İmamoğlu, yerel yönetimin içerisinde olan tüm partililerden yüksek sorumluluk hissiyle hareket etmelerini istedi. İmamoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve bürokratlarımız, yönetimin içinde olan bütün arkadaşlarım, lütfen ama lütfen yüksek sorumluluk hissiyle çalışmaları için göreve davet ediyorum. Görevinizi seferberlik duygusuyla yapın. İktidar yolculuğumuzda her gün “ben bugün gereğini yaptım mı, yapmadım mı”, “bir eksiğim ya da açığım varsa bir gün sonra bunu nasıl kapatabilirim, daha fazla nasıl emek harcayabilirim de bu sürecin hakkını verebilirim”  düşüncesiyle hareket etmesi gerekiyor. Bundan da kuşku duymuyorum. Hep birlikte yapabilirsek başarabileceğimizi de inanıyorum. Çok inançlıyım. Allah içime bir ferahlık veriyor. Kazanacağız. Kalben öyle hissediyorum. İnşallah bu hissiyatımız gerçek olur.” Dedi.

Editör: EHA DDA