Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanarak Avrupa Birliği tarafından Birleşmiş Milletler fonları ile finanse edilen İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programına (Climate Change Adaptation Grant Programme) sunulan ve hibe almaya hak kazanan “Eskişehir İlinde İklim Değişikliğine Dayanıklı Tarımsal Üretim Modelinin Uygulanması ve Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında temin edilen Anıza Ekim Makinesi ve Eskişehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince temin edilen Koyun Yıkama ve İlaçlama Makinesi düzenlenen törenle Vali Sayın Hüseyin Aksoy tarafından %100 hibe olarak üreticilere teslim edildi.

Sivrihisar ilçesinde gerçekleştirilen teslim törenine Vali Sayın Hüseyin Aksoy, Kaymakam Hüseyin Sayın, İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Altan, Sivrihisar Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Özyılmaz, kurum amirleri, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Vali Sayın Hüseyin Aksoy Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Eskişehir İlinde İklim Değişikliğine Dayanıklı Tarımsal Üretim Modelinin Uygulanması ve Yayımı Projesi” kapsamında temin edilen Koyun Yıkama ve İlaçlama Makinesini Sivrihisar Karacaören Mahallesi Muhtarı Serkan Köseoğlu’na, Anıza Ekim Makinesini Sivrihisar Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Özyılmaz’a teslim ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eskişehir İlinde İklim Değişikliğine Dayanıklı Tarımsal Üretim Modelinin Uygulanması ve Yayımı Projesi Eskişehir genelinde yaklaşık 455 ha alanda uygulanacak olup EBA (Ekoloji Tabanlı Tarım) uygulamaları örneklenecek, mera ıslahı, yağmur suyu toplama havuzları, ağaçlandırma çalışmaları yapılacak, birer adet açılış ve kapanış toplantısı, 1 adet Teknik eğitim, 2 adet workshop, 2 adet teknik gezi gerçekleştirilecektir. Proje süresince toplanan verilerden bir adet EBA Pratik uygulamaları kitabı, proje sonuç raporu ve proje filmi haline getirilerek yayımı yapılacaktır.

Sporculardan Başkan Ataç'a Ziyaret Sporculardan Başkan Ataç'a Ziyaret

Proje kapsamındaki EBA faaliyetlerinden birisi de anıza ekim makinası alınarak Sivrihisar Ziraat Odası’na hibe edilmesidir. Bu sayede her yıl yaklaşık 10.000 dekar tarım arazisinin toprak işlemesiz bir şekilde ekimi mümkün olacak, toprağın organik madde ve nemini kaybetmeden ekime müsaade eden bu makine sayesinde yaklaşık 20.000 litre dizel yakıttan tasarruf edilecektir. Toprakta aşırı nem(çamur) veya kuraklık gibi toprak işlemeye engel olacak zamanlarda toprak işleme yapmadan ekim yapılması da sağlanacaktır.

Editör: Buğrahan Doğangil