Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı esnasında açılan Eskişehirspor'a destek konusunda oldukça dikkat çeken bir çıkış yaptı.

Kazım Kurt gündem dışı konuşulan bu konuda belediyelere gelen eleştirilere yanıt verdi ve Odunpazarı Belediyesi'nin şehir dışından festivallere, şenliklere yer kiralama yöntemi ile Eskişehirspor'a destek olmasını eleştiren esnaf odalarına sert çıktı.

Kazım Kurt;

"Eskişehirspor'a yardım konusunda 3 belediye destek olacağız deyince tüm sorumluluğu bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar. Odunpazarı Belediyesi'nin Eskişehirspor'a nakit para verme gibi bir lüksü maalesef yok. 

Yeni bir Eskişehirspor kurulması istenmediğine göre, Eskişehirspor'un adı değişemez dendiğine göre bu Eskişehirspor'un borçlarını ödemek gerekiyor.

Ama bakıyorum sizinkiler belediye imar açsın oraya kat çıkalım, bina yapalım, satıp borç ödeyelim diyorlar. Öyle kafasına göre belediye imar izni çıkaramaz. Bir de bunu diyenler Eskişehirspor'un bugünkü borçlarına sebep olanlardan bazıları. Onların da borçlarda payı var. İmar çıksa yine birileri bu paralarla kendi ceplerini dolduracak. Üstelik öyle imar keyfe göre çıkarılamaz. 

Albayrak: "Şehrimizin Okullarında Hijyen Problemi Yok" Albayrak: "Şehrimizin Okullarında Hijyen Problemi Yok"

Benzin istasyonu dediler. Verdik, oradan kendi ceplerini doldurdular ne oldu? Şimdi ben tekrar nasıl güveneyim bunlara?

Bir de bizim şehir dışından şenliklere festivallere yer kiralayarak, Eskişehirspor'a destek şartıyla yapılan etkinliklere eleştiriler var. ETO olsun, esnaf odaları olsun bizi sürekli eleştirme derdinde. Yahu eleştirmek çok kolay. Ama gelin görün ki bu eleştirenler Eskieşhirspor'a destek olmaya sıra gelince elini taşın altına koymuyor.

Çok net söylüyorum. Esnaf odaları, tüccar arkadaşlarımız bunu duysunlar, bilsinler! Madem Eskişehirspor'un ağabeyiyiz diyenler, eski yöneticiler, iş insanları, tüccarlar bir araya gelip kulübe destek olmuyorlar, ben gerekirse 255 tane festival düzenlerim bu borcu kapatmak için elimden geleni yaparım. 5 senede 255 festival düzenlemek lazım borç için, ben bunu yapacağım!" dedi.

Editör: Buğrahan Doğangil