Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi (ETOMÜZE), çağdaş müzecilik anlayışıyla hizmet vermeye ve faaliyetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Yakın zamanda 32. Uluslararası Yaratıcı Drama Kongresi'nin atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan ETOMÜZE, bu kez de Çağdaş Drama Derneği'nin düzenlediği “Yaratıcı Drama Eğitmen Eğitimi” kapsamında konuklarını ağırladı. 

Müzelerde Yaratıcı Drama Etkinliklerinin Artması Gerekiyor

Eğitimin öncesinde kısa bir konuşma yapan Çağdaş Drama Derneği Eskişehir Şube Başkanı Akın Keklik, müzede drama eğitimlerinin Avrupa'da ve dünyada yaygın olarak kullanılan ve önemsenen bir uygulama olduğunu ve bu eğitimler sayesinde ziyaretçilerin müzelerin değerini, müze binalarının ve eserlerin hikâyelerini çok daha iyi anlama fırsatı bulduğunu söyledi. Eskişehir’de çok sayıda müze olmasına rağmen yaratıcı drama atölyelerinin yaygın olmadığını belirten Keklik, ETOMÜZE’nin bu noktadaki eksikliği gidermek için çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Çağdaş Drama Derneği Eskişehir Şube Başkanı Akın Keklik, yaratıcı drama çalışmalarına verdiği destekten dolayı Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’e ve ETOMÜZE çalışanlarına teşekkür etti. 

“Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"

Drama Eğitmenleri Atölye Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Kılıç ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahir Emre Gencer’in rehberliğinde gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara, müzede yaratıcı drama uygulamalarının nasıl gerçekleştirileceği, atölye aşamaları ve interaktif katılımın önemi hakkında bilgi verildi.