Büyükşehir Gençlik Merkezi ve Eskişehir Satranç İl Temsilciliği iş birliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası ve Şenliği düzenlenecek. Kentpark içinde bulunan Sosyal Kütüphane’de bugün şenlik, 26 Ekim Cumartesi ve 27 Ekim Pazar günü de turnuva gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Şehir Tiyatroları Cumhuriyet Bayramı özel konseri, 27 Ekim Pazar günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Tolga Taviş’in orkestra şefliğini yapacağı konserde senfoni orkestrası, 29 Ekim onuruna birbirinden güzel eserleri seslendirecek.

Cumhuriyet Sanatçıları Lületaşı’nı Yorumluyor Cumhuriyet Sanatçıları Lületaşı’nı Yorumluyor

“Fikirler sizden spreyler bizden!” sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı “Cumhuriyet ve Sanat” temalı ilk Graffiti Şenliği’ni düzenleyecek. 27 Ekim Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve üç gün sürecek şenlikte katılımcılar Adalar Porsuk Bulvarı’nda kurulan panolara graffiti yapacaklar.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) tarafından 29 Ekim Salı Günü “Cumhuriyet coşkusunu çocuklarımızla yaşamak için mahallenize geliyoruz!” etkinliği düzenlenecek. Erenköy Mahallesi Kuzey Kıbrıs Dostluk Parkı ve Şirintepe Mahallesi Şht. Jnd. Uzm. İkm. Kad. Çvş. Erol Ayaz Parkı’nda saat 11.00’de başlayacak olan etkinlikler akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek. Çocuklar düzenlenecek renkli etkinliklerde sokak oyunlarını öğrenerek, çeşitli atölyelere de katılma fırsatı yakalayacaklar. Atölyelerde kavanoz kapağı boyama, baskı atölyesi, kitap ayracı tasarlama, ebru sanatı, ahşap kolye boyama, toka yapımı gibi el becerilerini geliştirmeye yönelik etkinlikler gerçekleştirecek.

29 Ekim Salı günü Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’nde 13.30 ve 14.30’da iki ayrı seansta “Cumhuriyet Bayramı Bilim Gösterisi” düzenlenecek.

“Gazilerimiz Kurtuluş Mücadelesinin Kalbinde Buluşuyor” etkinliği kapsamında 30 Ekim Çarşamba günü Eskişehir’de yaşayan gaziler İnönü Metristepe ve Karargah Müzesi’ni ziyaret edecekler.

Hafta tatili pazartesi günü olan Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Cam Sanatları Müzesi, Eskişehir Hamam Müzesi, Kent Belleği Müzesi, İmren Erşen Oya Müzesi, Zuhal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi, Berna Türemen Kedi Sanat Evi ve Ali İsmail Türemen Mavi Sanat Evi 28 Ekim Pazartesi ve 29 Ekim Salı günü açık olacak.

Editör: Buse Kuşçu