ESKİŞEHİR  Gastronomi Derneği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı dernek üyeleri, şehrin tanınmış yiyecek içecek işletmeleri sahipleri, sektör temsilcileri, sektör çalışanları, tedarikçi firmalar ve çok sayıda davetli misafirlerin çoşkulu ve yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

ESGASTRODER 1. Olağan Genel Kurulunda  divan başkanlığını Eskişehir Dost Dernek Federasyonu Başkanı Ayhan Arslan, katip üyeliğini önceki dönem Eskişehirspor sportif direktörü olan Ayhan Taşçı ve Ağrılılar Dernek Başkanı iş insanı Cemil Nazlı yönettti. Divan kurulunda üyelerin tamamının katılımı ve seçim oylaması ile başkanlığa Murat Arnik seçildi.

Eskişehir'de Tam 20 Öğrenci 10 Lira... Eskişehir'de Tam 20 Öğrenci 10 Lira...

Eskişehir Gastronomi Derneği  Yönetim,denetim ve disiplin kurulu listesinde;

Murat Arnik (Yönetim Kurulu Başkanı), Kübra Köken, Sezer Demir, Salih Özbey, Yusuf Orak, Vural Göl, Yusuf Edemen, Tolga Kumru, Abidin Öngel, Zekiye Kaya, Faruk İslam Akçınar, Selçuk Nacır, Derya Etli, Fadimana Kırıcı, Salih Uluagaç, Rahşan Tuncer, Rüya Kumru, Engin Kılınç, Yunus Gökgöz, Emrah Akikol, Savaş Taşdelen, İbrahim Demirkala, Işıl Gengeç, Tugba Yılmaz, Nihan Gürler, Özkan Çil, Keramettin Uguzeş, Hakan Aysekin, Onur Uz, Yıldız Soyat, Şerif Balcı, Behiç İldeş, Ali Fenar, Cengiz Kumcu, Murat Can Polatdemir, Ramazan Yurdagöz isimleri yer alırken  ayrıca kurulan komisyonlarda da yaklaşık yüzün üstünde  sektör temsilcisi yer aldı.

Genel kuruldan yönetim kurulu başkanlığını tescileyen Murat Arnik;

"Yiyecek içecek sektöründe aile işletmesinde  3'üncü kuşağı temsil ediyorum, yaklaşık 20 yıldır işletme sahibiyim lokanta ve catering sektörü  ile uğraşıyorum. Aşçılık, Kasaplık ve Kantincilik dallarında Milli Eğitim Bakanlığı Ustalık ve Usta Öğreticilik belgesi sahibiyim. Eskişehir Anadolu üniversitesi iletişim fakültesi Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Lisans mezunuyum. Bir çok STK, sivil toplum örgütünde ve derneklerde  gönüllü olarak görev aldım. İstanbul Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu üyeliği, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonunda genel başkanın özel danışmanlığı görevlerinde bulundum. Türkiye'nin ilk  esnaf online paket sistemi Yemekmatik ve Gusto card projelerinde görev yaptım. Yaklaşık 7 yıl Eskişehir Lokantacılar Odası Genel Sekreter Yardımcısı ve eğitim müdürü olarak görev yaptım. Yiyecek içecek sektöründeki binlerce işletme sahibi ve çalışanları için eskişehir’de eğitim seferberliği başlatarak ustalık belgesi sınavları projesinde yer alarak meslektaşlarımızın belge sahibi olmalarını sağladık. Şehrimizde kasap ve besici arkadaşların bir odası olmaması sebebiyle 2022 yılında ünvan çalışması yaparak birlikte olmaları sagladık ve tescilledik." dedi.
 

Editör: Buğrahan Doğangil