Gürhan Albayrak: "TOKİ'lere Gelsinler Sanat Eseri Görsünler" Gürhan Albayrak: "TOKİ'lere Gelsinler Sanat Eseri Görsünler"

Cumhurbaşkanı Kararı’na göre yapılacak olan hayvancılık desteklemeleri; Hayvansal Üretimin Desteklemesi, Su Ürünleri Üretiminin Desteklemesi ve Tarımsal Araştırma ve Geliştirmenin Desteklenmesi gibi 3 temel başlık altında toplanmaktadır. Temel hayvancılık desteklerinden büyükbaş hayvancılık destekleri başlığı altında buzağı ve malağa, küçükbaş hayvancılık destekleri başlığı altında kuzu ve oğlağa destekler verilirken, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda meydana gelen atıklar ile arılı kovan sahipleri ve koza üretimi yapan ipekböceği üreticilerine de destekler verilecektir. Ürün geliştirme destekleri başlığı altında ise çiğ süte, besilik erkek sığıra ve üretilen tiftiğe de desteklemeler yapılacaktır.


Cumhurbaşkanı Kararı’nda belirtilen ve bu yıl verilmesi planlanan hayvancılık destekleme rakamları ile geçtiğimiz yıl verilen destekleme rakamları karşılaştırıldığında çok büyük oranlarda artışların olduğu görülmektedir. Cumhurbaşkanı Kararı’na göre bu yılki desteklemelerde aile işletmeleri, kadın yetiştiriciler ile 41 yaşın altındaki tüm genç yetiştiricilere yüksek ilave destekler verileceği gibi, hastalıktan ari sertifikası bulunan büyükbaş hayvancılık işletmelerine verilen ilave buzağı ve çiğ süt desteklemelerinde de katlamalı bir artışın olduğu dikkat çekmektedir.


Yetiştiricilerimiz İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirler. Yeni hayvancılık destekleme kararı tüm yetiştiricilerimize hayırlı olsun. Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyen yetiştiricilerimiz aşağıdaki linke tıklayarak 26 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazetede yer alan “2024-2026 Yıllarında Yapılacak Hayvancılık Desteklemelerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı”na ulaşabilirler.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/07/20240726-4.pdf

Editör: Buğrahan Doğangil