Sungur, Tarım İl Müdürü'nün açıklamalarında sorunun başlıca sorumlusunun belediyeler olarak gösterilmesine sert çıkarak, bu durumun kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini belirtti.

AK Parti Tepebaşı Kongresi Gerçekleşti AK Parti Tepebaşı Kongresi Gerçekleşti

"Elektrik ve Su Aboneliklerine Tarım Müdürlüğü ve DSİ Onay Verdi"

Cenk Sungur, hobi bahçelerindeki elektrik ve su kullanımına dikkat çekerek, bu alanlarda tarımsal sulama için kullanılan elektrik aboneliği konusunda Tarım İl Müdürlüğü'nün verdiği Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgelerinin etkisine vurgu yaptı. Sungur, belediyelerin ihmali olarak gösterilen bu alanların tarım amaçlı kullanılmadığını belirterek, şu soruları yöneltti:

"Bu alanlara elektrik aboneliği için gerekli ÇKS belgelerini Tarım İl Müdürlüğü mü yoksa belediyeler mi verdi?"
"ÇKS belgesi verdiğiniz fakat çiftçi olmayan kişiler, teşviklerden faydalandı mı?"
"Bu alanlarda tarımsal sulama yapılıp yapılmadığını denetlediniz mi?"
“DSİ sulama amaçlı kuyu açma onaylarını neden verdi ve su kullanımını denetledi mi?”

"Tarım Bakanlığı ve Kooperatifler Sorgulanmalı"

Sungur ayrıca, hobi bahçeleri yapımı için kullanılan kooperatiflere de değindi. Tarım İl Müdürlüğü’nün, Eskişehir’de 40 ayrı hobi bahçesi kooperatifinin bulunduğunu açıklamasına karşılık olarak, bu kooperatiflerin faaliyetlerinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenip denetlenmediğini sordu. Sungur, "Bu tavizler verilmemiş olsaydı, hobi bahçelerinin sayısı bu kadar artar mıydı?" diyerek, vatandaşların mağduriyetine dikkat çekti.

Son olarak, Sungur, hükümetin "İmar Barışı" ve imar afları gibi politikalarla kaçak yapıların meşrulaştırılmasına olanak sağladığını ve kaçak yapı sahiplerine cesaret verdiğini belirterek, Tarım Bakanlığı'nın bu süreçte yeterli denetimi yapıp yapmadığını sorguladı.

Editör: Buse Kuşçu