AK Parti Eskişehir'de Buluştu AK Parti Eskişehir'de Buluştu

Sağlık Çalışanlarının Sorunlarına Odaklanın!

Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Berke Akyel, Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı’nın okullardaki kırtasiye ve kitap ücretlerinin yüksekliği ile ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Akyel, sağlık sektöründeki kronik sorunların hala çözülememiş olmasına rağmen, sendika başkanının eğitim üzerine konuşmasını eleştirerek, bu durumu AKP Kadrolarındaki liyakatsizlik ve iş bilmezliğin bir yansıması olarak nitelendirdi.

Sağlık Sektöründeki Çözülemeyen Sorunlar Ortada

Akyel, “Basit bir Google araştırması ile sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığını, uzun nöbet süreleri ile karşı karşıya olduklarını, polikliniklerdeki uzun kuyrukların ve personel yetersizliğinin hala çözülemediğini, devlet hastanelerinde 300 TL olan muayene ücretlerini ve ekipman yetersizliklerini görmek mümkün. Tüm bunlara rağmen Sağlık-Sen Eskişehir Başkanının eğitimle ilgili bir açıklama yapmış olmasını büyük bir şaşkınlıkla okudum.” dedi.

Eğitim ve Ekonomi Konularında Açıklama Yapmak Sağlık-Sen’in Görevi Değil

Sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için seçilen bir kişinin, eğitim ve ekonomi konularında açıklama yapmasının doğru olmadığını ifade eden Akyel, “Bu açıklama, AKP Kadrolarının liyakatsizliğinin ve iş bilmezliğinin açık bir göstergesidir.” diye konuştu.

Bakanlıklara Sorun, Sağlık Çalışanlarının Hakkını Savunun

Akyel, Sağlık-Sen Başkanı’nın enflasyon ve hayat pahalılığı konularında yaptığı açıklamalara tepki göstererek, “Milli Eğitim ve Ticaret İl Müdürlüklerini göreve çağırıyorsunuz, o zaman biz de sizi sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya davet ediyoruz.” dedi.

Editör: Buğrahan Doğangil