Demir Eskişehir İl Gençlik Örgütü adına yaptığı açıklamada;

"

Sivrihisar halkının ve gençliğinin faydasına kullanılmak üzere Sivrihisar Belediyesi'ne tahsis edilen iki binanın Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından geri alınması, kamu yararına aykırı, Sivrihisar halkının faydasına olmayan bir karardır. Bu binaların bir tanesinde Sivrihisar ilçemizin gençlerine yönelik bir kütüphane, bir diğerinde ise sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenebileceği bir toplantı salonu kurulması planlanmıştı. Ancak bu binaların, Sivrihisar halkına hizmet etmeye yönelik projelerden mahrum bırakıldığını görüyoruz. 

Sivrihisar Belediye Başkanı Sayın Habil Dökmeci'nin bu projelerle ilçemize katkı sunma hedef bu yöndeki çabası takdir edilmesi gereken bir gayret. Ancak Başkan Dökmeci'nin tüm gayretlerine rağmen bu konuda henüz bir sonuca ulaşılabilmiş değil. İlçeye hizmet adına yapılan bu girişimlerin engellenmesi hem ilçemizin gençlerine, hem de genel anlamda Sivrihisar halkına yapılan büyük bir haksızlıktır. Bu projelerin amacı, Sivrihisar gençliğine eğitimde, sanatta ve kültürel gelişimde yeni imkanlar, katkılar sunmaktır. Fakat ilgili mahkemenin aldığı bu karar, gençlerimizin imkanlardan mahrum bırakılmasına sebep olacaktır.

Figen Kahya'ya Önemli Görev Figen Kahya'ya Önemli Görev

Sivrihisar Belediyesi, yerel yönetimin asli görevlerinden biri olan sosyal projeler geliştirme konusunda sorumluluğunu yerine getirmek için özveri ile çabalarken, bu çabaların önüne set çekilmesi, demokratik yerel yönetim anlayışına aykırıdır. 

Başkan Habil Dökmeci ve Sivrihisar Belediyemiz, bu binaların Sivrihisar gençliğine kazandırılması için gösterdiği çabayı kararlılıkla sürdürmektedir. Bizler de CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları olarak, Sivrihisar halkının ve gençlerinin bu haklı mücadelesine tam destek veriyoruz. İlçedeki bu binaların gençlerimizin hizmetine sunulması için her türlü hukuki ve demokratik yollara başvuracağımızı, Sivrihisar gençliğinin yanlarında olacağımızı ifade ediyoruz.

Bu süreçte halkımızın ve kamuoyunun desteği, Sivrihisar'ın geleceği ve gençlerimizin yararı adına son derece önemlidir. Gençlerimiz için hayati öneme sahip bu projelerin hayata geçirilmesi adına mücadelemizi sonuç alana kadar sürdürmekte kararlıyız." ifadelerine yer verdi.

Editör: Buğrahan Doğangil