Soner Yüksel ile Yakın Plan - 39. Bölüm Soner Yüksel ile Yakın Plan - 39. Bölüm

CHP İl Başkanlığı 30 Aĝustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yıldönümünde Valilik'te düzenlediği tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ile başladı. Törene CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP  Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Teşkilatı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları katıldı.

Törende konuşan CHP İl Başkanı Talat Yalaz "Bugün buradan birkaç kilometre uzaklıktaki Kütahya Dumlupınar Meydanındaki şanlı zaferimiz, bu kadim topraklardan yayılarak bugünlerimizi sağlamıştır. Gene Gazi’nin deyimiyle “Yeni Türk Devletinin, genç cumhuriyetin temelleri Dumlupınar Meydanlarında sağlamlaştırılmıştır.” İşgal kuvvetleri için bu dehşet verici zafer, emperyalizmin Anadolu topraklarından defedilmesi anlamına gelmektedir. Bugün bizler, o büyük zaferin mirasçıları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak ve yüceltmek için kanımızın son damlasına kadar çalışmaya devam ediyoruz!" dedi.
Yalaz sözlerine şu şekilde devam etti; "Büyük Zaferimizin 102. Yıl Dönümünde Başkomutan Atatürk’ün partisinin neferleri ve cumhuriyetin bekçileri olarak sizlerin huzurunda tekrar ifade ediyoruz; Büyük Atatürk, Ebedi Genel Başkanım Cumhuriyeti ve devrimlerini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!"

Editör: EHA DDA