Esnafın sorunlarına ve beklentilerine dair karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, Başkan Ünlüce, Ahilik kültürünün köklü tarihine vurgu yaparak esnafların toplumun temel direklerinden biri olduğunu ifade etti. Görüşmede, esnafın sürdürülebilir bir ekonomik düzende var olabilmesi için iş birliğinin önemine dikkat çekildi.


Başkan Ünlüce, esnafın karşılaştığı zorlukları dinlemekten ve çözüm önerilerini birlikte değerlendirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Ahilik kültürü, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve birlikte hareket etmeyi temel alır. Eskişehir esnafı da bu kültürün en güzel örneklerini yaşatıyor. Biz de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımızın her zaman yanındayız ve onların taleplerini dinleyerek çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceğiz.”

Jandarma Sivrihisar'daki Uluslararası Organizasyonda Yer Aldı Jandarma Sivrihisar'daki Uluslararası Organizasyonda Yer Aldı


Ziyaretin sonunda Ekrem Birsen, Başkan Ayşe Ünlüce’ye Ahilik Haftası vesilesiyle gerçekleştirdiği bu anlamlı ziyaret için teşekkürlerini ileterek ay yıldızlı plaket hediye etti ve "Bugüne kadar yerel yönetimlerden aldığımız desteğin artarak devam edeceğine inancım tam."dedi.


Başkan Ayşe Ünlüce, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği tarafından düzenlenen çelenk bırakma, şiir ve şet kuşanma törenine de katıldı. Kutlamalar, Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende "yılın ahisi" seçilen Halil Kılıç ile "yılın ahi bacısı" Ayşe Saracık şed kuşandı. Ayrıca, "yılın onursal ahisi" Muharrem Yılmaz, "yılın kalfası" Fatma Nur Kızılay ve "yılın çırağı" Yusuf Koç'a birer plaket verildi.

Editör: Buğrahan Doğangil