Konu hakkında EHA’dan Soner Yüksel’in bu konuya dair sorusunu yanıtlayan CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, kamuoyunun bu konuda biraz yanlış yönlendirdiğini dile getirerek sürece dair şunları söyledi. 

“İbrahim Arslan: Aslında kamuoyu bir kesimin yanlış yönlendirmesiyle buradan farklı bir anlam çıkardı. Bir önceki dönem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu 3 Büyükşehir’de Belediye Başkan Adaylarını ilan etmişti. Yeni yönetimde kurumsal kültürün devam etmesi noktasında bu 3 Başkan adayımız için iradesini ortaya koydu. 

Prof. Kozak: "Yapacak Çok İş Var" Prof. Kozak: "Yapacak Çok İş Var"

Bunun dışındaki bütün yerleşim yerlerinde memnuniyet araştırmaları, siyasi araştırmalar, kanaat önderleri ile görüşmeler, örgütten alınacak görüşler gibi çoklu sistemler ile Eskişehir adaylarının şekillenmesi ortaya çıkacaktır. 

Sayın Büyükerşen gerçeği sadece Eskişehir değil Eskişehir’i aşan Türkiye hatta Uluslararası arenada karşımıza çıkan bir gerçekliğimiz. O nedenle sayın Büyükerşen gibi bir başkanımız, hocamızın olması hepimiz için çok onur verici, gurur verici bir şey. Yanı sıra Sayın Ataç’ın, Sayın Kurt’un çevre ilçelerde belediye başkanlığı görevini sürdüren arkadaşlarımız içinde bu böyle… 

Ben Eskişehir’de mevcut belediye başkanlarımız ile birlikte yol yürüneceği noktasında bir düşünceye sahibim. Genel merkezimiz bu konuda çalışmaları sürdürecektir. Örgütlerimizden, milletvekillerimizden yazılı ve sözlü görüşler alınıyor. Eskişehir açısından bir sıkıntı yok. 
Hepimizin mutlu huzurlu ve gurur duyduğu kentin mimarları ile gelecekte de yolumuza devam edeceğiz. Benim öngörüm bu yönde”