Başkan Kurt: "Güçlü Bir Geleceğe Taşıyacağız" Başkan Kurt: "Güçlü Bir Geleceğe Taşıyacağız"

Talat Yalaz resmi X hesabı üzerinden Gökçek'in kendisini eleştiren açıklamasını alıntılayarak, eski başkana yanıt verdi.

CHP İl Başkanı Yalaz, Melih Gökçek'i şu sert sözlerle cevapladı;

"Baş oryantal, büyük kıvırma ustası İ. Melih Gökçek de kervana katılmış… Bizim siyasi kültürümüzde sokakları yakıp yıkmak da yoktur; tomalarla öğrenci çadırlarının içine dalmakta… Bunlar demokrasiyi içselleştirmeyenlerin işidir. Bizler sizlerin sokaklarda yaktığı yangını söndürmek için sokaklardayız. Buradan sana iş çıkmaz ama doğru sizde de yöntem bitmez. Görevden alınmana sebep olan eski ortaklarına sor onlar sana bu konuda yol açarlar…"

Yalaz'ın bu sert çıkışına neden olan Gökçek'in paylaşımında kullandığı ifadeler ise şu şekilde;

993021 979362182

"ESKİŞEHİR CHP İL BAŞKANI ÖNCE ATTI HAVASINI, TUTUP KOLUNDAN YARGININ ÖNÜNE ÇIKARILINCA, BAŞLADI KIVIRMAYA… AMA NE KIVIRMA TAM ORYANTAL 'Ben o açıklamayı, yaptıgım zaman kanun, tasari aşamasındaydı.' Söz konusu kanunun yürürlükte olmadigini ifade eden Yalaz, 'Ben o açıklamayı, yaptığım zaman kanun, tasarı aşamasındaydı, halen daha kanunlaşmamıştır. Suçun maddi, manevi unsurları, hangi açıdan bakarsanız bakın, iddialar ve suçlamalar asılsızdır.' dedi. Yalaz'a açiklamasi sırasında Eskisehir Büyükşehir Belediye Baskani Ayse Ünlüce, Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt, Tepebasi Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer de eşlik etti."

Editör: Buğrahan Doğangil