Yalaz yaptığı konuşmada;

"

Çok değerli Cumhuriyet Halk Partililer ve çok değerli basın mensupları. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Ülkemizin ve şehrimizin iktidar kaynaklı sorunları bitmek bilmiyor. İşsizlik sorunu çığ gibi büyüyor. Hemşerilerimiz bir umut belediyelerimize başvuruyorlar iş için. Ama belediyelerimizin de durumu belli. Belediyelerimiz iktidar eliyle dayatılan maddi-manevi her türlü baskıya karşı mücadele ediyorlar ve hizmetten geri kalmıyorlar.

Emeklilerin zam beklentisi bir başka bahara kaldı. Ama emeklinin dayanacak gücü yok.

Asgari ücret yerinde sayıyor. Seçimden önce yılda iki üç kez zam yapacağız dediler ama daha zam göremedik.

Eğitim sistemi çökmüş durumda. Bir de devlet okullarından kayıt parası alınıyor. Kayıt parasını ödeyemediği için hüngür hüngür ağlayan veliler gördük bu süreçte.

Açlık, yoksulluk ve zulüm. AKP’nin 22 yıllık iktidarının özeti budur. Artık vatandaşın bu iktidarın sorunları çözeceğine dair beklentisi kalmamıştır. Genel seçimlerin seneyi devriyesi gelmeden yapılan yerel seçimlerle birinci parti olamayarak AKP güven oylamasını kaybetmiştir. Bu şartlarda erken seçim bir an önce yapılmalıdır. Bu iktidarın devam etmesi sorunların katlanarak artmasından başka bir sonuç doğurmayacaktır.

Tabi tüm bu ahval ve şeraitten maalesef şehrimizde muaf değil. Bu şehrin de emeklisi, emekçisi, öğrencisi hayat pahalılığının altında eziliyor.

Ama mevkidaşım AKP il başkanı sayın Albayrak için sorun bunlar değil.

Asıl sorumlu bakanlık hiçbir şey yapmamış. Gündoğdu da küçük sanayide mesela çivi bile çakılmamış. Kentsel dönüşüm diyor.

Her seçim dönemi vaat ettikleri kuzey çevre yolu halen daha yapılmamış. Ne yapılması bu sefer planlamaya dahi alınmamış. Ulaşım sorunu diyor.

Türkiye’nin en güzel bölgelerinden sakarı vadisi delik deşik olacak , altın diyor para diyor.

Seçimden önce TOKİ mağdurları her gün eylem yaptılar, halen daha benim telefonumu susturmuyorlar. O, TOKİ reklamı yapıyor.

Biz emek diyoruz. Onlar sermaye diyor. Biz insanca yaşam diyoruz onlar yandaşa konfor diyor. Biz artık yeter zulmünüz diyoruz onlar her gün zulümlerine yenilerini ekliyorlar.

Geçen gün de sayın mevkidaşım yine çıkmış CHP il başkanının Alpagut’ta ne işi var diyor. Alpagut Yunan toprağı mıdır? Siz gözden çıkmış olabilirsiniz o cennet toprakları. Biz gözden çıkamayız. Mücadeleye devam edeceğiz.

Albayrak'tan Ünlüce'ye Teşekkür Albayrak'tan Ünlüce'ye Teşekkür

Tüzük kurultayına yaklaştığımız bu süreçte Pazar toplantıları ile üyelerimizin görüşlerini almaya devam ediyoruz. Sadece bir tüzük kurultayı yapmıyoruz; cumhuriyetin ikinci yüzyılında partimizi iktidara götürecek ve orada perçinleyecek bir değişimi de başlatıyoruz. 31 Mart ile başlayan iktidar yürüyüşümüz tüzük kurultayı ile halkın iktidarının kapılarını açacak. Halkın iktidarında sermaye değil emek, torpil değil liyakat, rant değil hizmet , bir avuç zümre değil halk kazanacak. Halkın iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

Toplantımıza katıldığınız için siz değerli üyelerimize ve basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum…

Editör: Buğrahan Doğangil