1 ay önce YAŞAM

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri, yeni dönem için gençlerin gelişimine destek olmak isteyen gönüllü eğitmenler arıyor.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir'de üniversite eğitimi gören yaklaşık 17 bin 500 öğrencinin konakladığı KYK yurtlarında 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için yapılan hazırlıklar hakkında konuşan Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, “Yurtlarımızda her yaz dönemi rutin olarak yapılmakta olan bakım onarım çalışmaları ve öğrencilerimizin geri bildirimlerinden eksikliklerin tamamlanması için başlattığımız çalışmalar devam ediyor.” dedi.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’nden hizmet alan zihinsel engelli bireyleri, düzenlediği piknikte bir araya getirdi. Güzel bir havada gerçekleşen piknikte engelli bireyler gönüllerince eğlendiler.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi ve Sakin Okul Derneği iş birliğiyle “Çocuk Mahalle Şenliği” düzenleniyor. İlk durağı Büyükdere Mahallesi olan şenliğin ikinci adresi ise Ömür Mahallesi oldu. Şenlikte çocuklar doyasıya eğlenirken hem geleneksel sokak oyunlarını öğrendiler hem de çeşitli atölyelere katılma fırsatı yakaladılar.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir'de büyükbaş hayvan üreticisi Baran Türkmen, canlı hayvan ithalinin ülkedeki et fiyatlarını dengede tuttuğunu belirterek, "Karkas et yerine canlı hayvanın ülkemize getirilmesi, burada yetiştiriciler ve piyasa açısından önemli. Ancak gelen hayvanların üzerinde bulunan pislikler nedeniyle hayvan başına 5 bin lira fazla para ödüyoruz." dedi.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, vatandaşların talep ve sorunlarına çözüm bulmak için her ay düzenli olarak gerçekleştirilen 'Vatandaşla Buluşma Halk Toplantısı' düzenledi.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte AB Komisyonu ile yapılan görüşmeler sonucu ortaklaşa görüş birliğine varılarak IPARD III Programının etkin bir şekilde tanıtımı amacıyla “IPARD III Programı Tanıtım Toplantılarının Gerçekleştirilmesi ve Depremden Etkilenen IPARD İlleri için Promosyon Materyallerinin Dağıtımı Teknik Destek Projesi” kapsamında, IPARD III Programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

1 ay önce SPOR

Bölgesel Amatör Lig sezonu öncesinde bugüne kadar oynadığı tüm hazırlık maçlarını kazanan Es Es, bugünde rakibi karşısında galip gelmeyi başardı.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de polis ekiplerinin yaptığı çalışmalarda 9 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği ve çeşitli malzemeler ele geçirilip, 13 kişiye ise işlem yapıldı.

1 ay önce İLÇELER

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, İnönü ilçesine ziyarette bulundu.