1 ay önce KÜLTÜR&SANAT

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Dr. Figen Gürsoy’un Yaşar Kemal’in eserlerinden esinlenerek hazırladığı “İnsan Dünyadır” minyatür sergisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de düğün ve asker uğurlaması tarzı etkinliklerde eğlence maksatlı silahla havaya ateş açılmasına bağlı meydana gelebilen olaylarla ilgili çalışma yapan polis ekipleri, 2 bin 190 vatandaşı yüz yüze bilgilendirip yoğun bölgelere farkındalık oluşturmak amacıyla afişler astı.

1 ay önce İLÇELER

Beylikova Belediyesi, “2024 Yaz Okulları” kapsamında düzenlediği Yüzme ve Futbol kurslarını sertifika töreniyle sonlandırdı. Tören kapsamında, Yüzme kursuna katılan 103 öğrenci ve Futbol kursuna katılan 50 öğrenciye, Belediye Başkanımız Sayın Av. Hakan KARABACAK tarafından kurs bitirme belgeleri takdim edildi.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir'de yağdan gazoza kadar birçok ürünün elde edildiği lavantanın el yordamı ve oraklarla hasadına başladı.

1 ay önce KÜLTÜR&SANAT

Eskişehir'e İran'dan gelen doğuştan görme engelli çift geçimlerini sokak müzisyenliği ile sağlarken, kendileri gibi olan diğer vatandaşlara da çağrıda bulunarak evde kalmamalarını ve enstrüman öğrenmelerini tavsiye etti.

1 ay önce GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’ndeki usulsüzlükler ve kamu zararlarına ilişkin iddiaları konu eden beş soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun verdiği yanıtlar ile kurumda süregelen sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

1 ay önce POLİTİKA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Emre Genç, Odunpazarı Belediye Meclisi 2024 yılı Eylül ayı olağan meclis toplantısı 15’inci birleşim 1’inci oturumunda yaptığı konuşmada 22 yıllık iktidarında AKP’nin eğitim konusunda oldukça yetersiz kaldığına dikkat çekti.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir'de oyun oynadıkları esnada Porsuk Çayı'na kaçırdıkları plastik topu almaya çalışırken canlarını tehlikeye atan çocuklar görenleri endişelendirdi.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de tartıştığı arkadaşının başına sert bir cisimle vurarak öldüren 64 yaşındaki Tolga Ç.’nin yargılandığı dava 31 Ekim’e ertelendi.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de, tarihi eser bulmak için evlerinin bahçesinde kaçak kazı yapan 2 kişi, av tüfeği, tabanca ve mühimmatlarının yanı sıra çok miktarda malzemelerle birlikte yakalandı.