1 ay önce YAŞAM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllü gençler, arkeoloji dünyasını heyecanlandıran ve günümüzden 5 bin 200 yıl öncesine dair yaşamın izlerini taşıyan Küllüoba Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarını ve buluntuları yerinde gördüler.

1 ay önce GÜNDEM

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı bölgesinde lüks kaçak yapılara izin vermeyeceğini açıklamış ve 3 ayrı kaçak konut belediye ekiplerince mühürlenmişti.

1 ay önce GÜNDEM

ESKİŞEHİR  Gastronomi Derneği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı 25 Ağustos 2024 Tarihinde Odunpazarı Reşadiye Esnafı sokakta bulunan  (ESGASTRODER) dernek merkez binası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir'de okulların açılmasına sayılı günler kala çanta satışlarında artış olduğunu söyleyen Veli Özkeçeci, fiyatların geçen yıla kıyasla değişiklik göstermediğini belirtti.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir Haber Ajansı (EHA) ailesi mutlu günlerinden bir tanesini daha yaşadı.

1 ay önce YAŞAM

Odunpazarı Belediyesi Halk Market, yeni eğitim ve öğretim yılına başlamadan yaklaşık 750 çocuğun ve ailesinin yüzünü güldürdü. İhtiyaç sahibi çocuklara çantadan, boya kalemine çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını ulaştıran Halk Market, daha çok çocuğa ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için “Okul Çantamı Birlikte Dolduralım” sloganıyla bağış çağrısında bulundu.

1 ay önce SPOR

Kurulduğu 1998 yılından bu güne dek lösemi ve kanser hastalarına maddi-manevi destekler götüren, Türk Halkının imece usulü katkı ve bağışlarıyla 26 yıldır, on binlerce hasta ve onların imkânları kısıtlı ailelerini hayata bağlayan LÖSEV tüm Türkiye’de dur durak bilmeden hastalarına ulaşmaya çalışıyor.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, tekstil atölyesi projesinin kapsamını genişletiyor. EMKO’da yer alan yeni binasına geçmeye hazırlanan örnek istihdam ve üretim projesinin yeni adı ise “Tekstil Üretim ve Tasarım Merkezi” olarak belirlendi.

1 ay önce YAŞAM

Eskişehir'de yüksek hava sıcaklığı nedeniyle terledikleri gerekçesiyle ekipmanlarını takmayan motosiklet sürücülerini uyaran sürücü kursu öğretmeni Halil İbrahim Hiçyılmaz, “Düşerken genelde ilk önce kafayı ya da çeneyi vuruyorsunuz ve ilk önce elimizi koyuyoruz. O açıdan kask ve eldiven çok önemli.” dedi.

1 ay önce KÜLTÜR&SANAT

Şehrimizin yetiştirdiği, sanat musikimizin duayeni, her fırsatta kendini Türk Sanat müziğine, Eskişehir’e, korosuna ve öğrencilerine adadığını vurgulayan, şehrimizin medarı iftiharı, hoca-şef ve bestekar Hüseyin Erbay, musiki eğitimine başladığı günden günümüze, genel ve mahalli basında yer alan bütün haber, yorum, köşe yazısı, söyleşi v.s'lerini “3 DEV BASIN ALBÜMÜ”nde toplamış ve bu albümlere “BASINDAN DAMLALAR” ismini vermiştir.