2 ay önce YAŞAM

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Mihalıççık ilçesinde, Kiraz Yetiştirilen Alanlarda Akdeniz Meyve Sineğinden Ari Alan Projesi kapsamında yürütülen kontroller devam ediyor.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de polis ekipleri, evden hırsızlık ve dolandırıcılık konularıyla ilgili vatandaşlarla yüz yüze görüşerek bilgilendiriyor.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin akşam saatlerinde parklardaki asayiş denetimlerini sürüyor.

2 ay önce EĞİTİM

Anadolu Üniversitesi The AD Scientific Index’in 2024 verilerine göre 12 alanda yapılan toplam H-Index değeri sıralamasında 8 öğretim üyesi listenin Türkiye bölümünde, kendi kategorileri içerisinde ilk 10’a, 22 öğretim üyesi ise ilk 50’ye girdi.

2 ay önce KÜLTÜR&SANAT

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile SES Eskişehir Şubesi tarafından sağlık emekçileri adına düzenlenen Emek Şiir Ödülü’nün bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi.

2 ay önce GÜNDEM

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş ve Sarıcakaya Belediye Başkanı Ahmet Dönmez, bölgelerine yapılacak olan siyanürlü altın madeni konusunda sessizliklerini bozacak mı?

2 ay önce YAŞAM

Eskişehir’de esnaf olan Tamer Öztürk, sünnetlik satışlarında düşüş olduğunu kışın satışlarının daha hareketli olduğunu ifade etti.

2 ay önce SAĞLIK

Özel Ümit Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Sıdıka Oksay, sıcak havaların stresi arttırdığına değinirken, hassasiyeti olan vatandaşların belirli saatlerde dışarı çıkmaları gerektiği konusunda öneride bulundu.

2 ay önce EKONOMİ

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde faaliyet gösteren ve sanayi sektöründe mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu olan mesleklerde belgelendirme hizmeti sunan ESBEM Sınav ve Belgelendirme Merkezi, temmuz ayında önemli bir başarıya imza attı. Merkez, bir ayda 7 farklı firmada ve 9 meslek dalında sınavlar düzenleyerek 200 kişiyi sınava tabi tuttu.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de bir çay bahçesindeki oturan vatandaşlara bıçakla saldıran ve 5 kişiyi yaralayan Arda Küçükyetim, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.