2 ay önce YAŞAM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, “Gülümsemeyen Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında mevsimlik işçilerin çocuklarıyla bir araya gelirken, onlarla yakından ilgilenip, bağdaş kurarak açık hava sinemasında film izledi.

2 ay önce EKONOMİ

Akbank yönetim ekibi, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli'yi ziyaret etti. Görüşmede, Eskişehir sanayi sektörünün gelişimine yönelik stratejiler ve iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

2 ay önce EKONOMİ

Eskişehir HAYKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Bilir, süt fiyatları ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

2 ay önce İLÇELER

Eskişehir Beylikova İlçesinde belediye tarafından Yalınlı Doğrul termal havuzları ve mesire alanı kuruluyor.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir’de bulunan Protestan Kilisesi’ne zorla girmeye çalışan alkollü 2 şahıs hakkında hazırlanan iddianamede, haklarında 4’er yıldan 11’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

2 ay önce YAŞAM

Kırım Tatarı bir aileden gelen Kübra Köken, yıllardır Eskişehir'de çibörek ustalığıyla damaklara hitap ederken, atalarının göçerken getirdiği yaklaşık 150 yıllık bakır kazanı hala saklıyor.

2 ay önce SAĞLIK

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Fırat Beğde, çocuklarda görülen yaz hastalıkları konusunda anne babaları uyardı. Dr. Beğde “Sıcak havalarda çocuğunuzu güneşten koruyun. Ilık suyla duş aldırın, bol su içirin. Yemekten önce el yıkamayı, havuzdan sonra ise duş almayı öğretin” tavsiyesinde bulundu.

2 ay önce YAŞAM

Aksu ve Murat dağlarından gelen suların birleşimi ile oluşan ve Kütahya Ovası'ndan geçip Eskişehir üzerinden Sakarya Nehri'ne dökülen Porsuk Çayı'nın yüzeyinde sayısı her geçen gün artan ölü balıkların görüntüsü vatandaşlarda tedirginliğe neden oluyor.

2 ay önce YAŞAM

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce ; tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler tarafından uygulanması amacıyla "Sarp Tritikale Çeşit Yaygınlaştırma Projesi" doğrultusunda Tarla Günü düzenlendi.

2 ay önce YAŞAM

Meteoroloji 3.Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir’de bugünden itibaren 3 boyunca devam edecek sağanak yağış bekleniyor.